Weather Icon

Διάδοχος του αρχιδολοφόνου Τουρκές ο Μπαχτσελί…

Διάδοχος του αρχιδολοφόνου Τουρκές ο Μπαχτσελί…

Άντρο κακοποιών και εγκληματιών το κόμμα και η οργάνωση των Γκρίζων Λύκων

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

ΚΑΤΩ από τα μεγάλα κάδρα με τις μορφές του αρχιδολοφόνου Αλπαρσλάν Τουρκές και του γενοκτόνου – σφαγέα Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, με τρίτο κάδρο το δικό του, ο διάδοχος του πρώτου στην ηγεσία του ακροδεξιού τουρκο-σωβινιστικού Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) 74χρονος Ντεβλέτ Μπαχτσελί των αιμοβόρων «Γκρίζων Λύκων», στυλοβάτης και εταίρος της μονοκρατορίας του νεοσουλτάνου Ερντογάν, ποζάρει με τον χάρτη καταβρόχθισης από την Τουρκία της Κρήτης και των νησιών του Αιγαίου που του ετοίμασαν οι οπαδοί του.

ΕΥΚΑΙΡΙΑ υπενθύμισης του αλήστου και απεχθούς μνήμης, θαυμαστή και επίδοξου «αντιγραφέα» του Αδόλφου Χίτλερ. Αλπαρσλάν Τουρκές (1917-1997) το όνομα του, ο οποίος στη διάρκεια του Β΄ Παγκ. Πολέμου οραματιζόταν τη δημιουργία και… τουρκικού Ράιχ. Επί τούτου επέβαλε και στους οπαδούς του να τον αποκαλούν Μπάσμπουγ, το οποίο είναι η τουρκική μετάφραση του γερμανικού Φύρερ.

– Γεννημένος στον τουρκομαχαλά της Λευκωσίας επί Αγγλοκρατίας, είχε το όνομα Χουσεΐν Φεϊζουλλάχ, το οποίο στα νιάτα του αποφάσισε να το αλλάξει επί το… ηρωικώς πολύ πιο τουρκικό: «Αλπ-αρσλάν = ηρωικό λιοντάρι» και με εύγλωττο επίθετο το Τουρκές.

– Με αυτό το όνομα φοίτησε σε στρατιωτική σχολή της Τουρκίας και έγινε αξιωματικός του τουρκικού στρατού.

– 27η Μαΐου 1960, με τον βαθμό του συνταγματάρχη πρωταγωνίστησε στο στρατιωτικό πραξικόπημα των κεμαλιστών που ανέτρεψαν τον πρωθυπουργό Αντνάν Μεντερές τον οποίον και απαγχόνισαν τον Σεπτέμβριο 1961 μαζί με τον υπουργό του των Εξωτερικών Φατίν Ρουστού Ζορλού και τον υπουργό Οικονομικών Χασάν Πολατκάν.

– ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ προς υπενθύμιση είναι το γεγονός ότι η τουρκική Χούντα των πραξικοπηματιών του 1960 είχε αποφασίσει τη διάλυση του Γραφείου Ειδικού Πολέμου (ΓΕΠ) του τουρκικού στρατού, το οποίο θεωρούσαν ως «σφηκοφωλιά» και «Γκεστάπο» του ανατραπέντος και θανατωθέντος Μεντερές.

– Ο Τουρκές, τότε υφυπουργός Προεδρίας της Χούντας, ο οποίος πληροφορήθηκε την μυστική αποστολή του ΓΕΠ που είχε από το 1957 συγκροτήσει, εξοπλίσει, εκπαιδεύσει και διοικούσε μυστικά στην Κύπρο τον στρατιωτικό βραχίονα της τρομοκρατικής οργάνωσης ΤΜΤ προς εφαρμογή του επιτελικού σχεδίου «Επανάκτησης Κύπρου», αντέδρασε αποτελεσματικά, διέσωσε και ενίσχυσε την… σφηκοφωλιά της τουρκικής «Γκεστάπο», όπως τα αφηγήθηκε μετέπειτα ο τότε ιθύνων νους του ΓΕΠ για την Κύπρο ταγματάρχης Ισμαήλ Τάνσου (δες Σπύρου Αθανασιάδη, «Φάκελος ΤΜΤ» Λευκωσία 1998, σελ. 121).

Το 1969 ο Τουρκές ονόμασε τις συμμορίες του σε Κόμμα Εθνικιστικής Δράσης. Με τους «Γκρίζους Λύκους» του να δρουν όπως τα χιτλερικά «Τάγματα Εφόδου» των Ναζί.

– Δράστες χιλιάδων δολοφονιών κατά των Τούρκων Αριστερών, των Αλεβιτών και των Κούρδων, στις δεκαετίες του 1970, 1980, 1990.

– Οι «Γκρίζοι Λύκοι» προσφέρθηκαν ως αμειβόμενα όργανα των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών ΜΙΤ, αυτού που ονομάστηκε κατόπιν «βαθύ κράτος» της Τουρκίας. Στρατολόγοι και από τον υπόκοσμο πληρωμένων δολοφόνων, για επιχειρήσεις εντός και εκτός Τουρκίας.

– Πλήθος από λεπτομερή αποκαλυπτικά στοιχεία, έγιναν παγκοσμίως γνωστά μετά από το «Σκάνδαλο Σουσουρλούκ» του Νοεμβρίου 1996.

– «Γκρίζοι Λύκοι» συμμετείχαν τον Αύγουστο 1996 στις δολοφονίες στην Κύπρο, κατά την αντικατοχική διαδήλωση των μοτοσυκλετιστών στις παρυφές της σκλαβωμένης Αμμοχώστου, των Τάσου Ισαάκ και Σολάκη Σολωμού.

– Στους «Γκρίζους Λύκους» αποδόθηκε και η «ανεξιχνίαστη» δολοφονία, 6 Ιουλίου 1996, του αντι-ντενκτασικού Τουρκοκύπριου δημοσιογράφου Κουτλού Ανταλί στη σκλαβωμένη από τον τουρκικό στρατό τουρκική συνοικία της Λευκωσίας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube