Weather Icon

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε Τούρκο που πήγαινε στην κηδεία Μετέ

Απαγορεύτηκε η είσοδος στην Ελλάδα σε Τούρκο που πήγαινε στην κηδεία Μετέ

Οι ελληνικές Αρχές απαγόρευσαν την είσοδο στη χώρα στον Αμπντουλχαντί Τουρούς, Αντιπρόεδρο της Προεδρίας για τους Τούρκους Εξωτερικού και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB) 

Την είσοδο στη χώρα απαγόρευσαν οι ελληνικές Αρχές στον Αντιπρόεδρο της Προεδρίας για τους Τούρκους Εξωτερικού και τις Συναφείς Κοινότητες (YTB), Αμντουλχαντί Τουρούς (*Στη φωτογραφία κάτω, ο Αμπντουλχαντί Τουρούς με τον ψευδομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ).

Ο τελευταίος σκόπευε να εισέλθει στη χώρα προκειμένου να μεταβεί στην πόλη της Ξάνθης και να παραστεί το απόγευμα της Παρασκευής στην κηδεία του ψευδομουφτή Αχμέτ Μετέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απαγόρευση εισόδου επιβλήθηκε για λόγους εθνικής ασφάλειας και αφορά τόσο τον Αντιπρόεδρο όσο και τον Πρόεδρο της YTB. Τελευταία φορά που ο Αμπντουλχαντί Τουρούς βρέθηκε στην Ελλάδα ήταν τον περασμένο χρόνο, όταν επισκέφθηκε την περιοχή της Θράκης κατά το μήνα του Ραμαζανιού.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι για την κηδεία του Μετέ το απόγευμα της Παρασκευής 15/7 σήμανε συναγερμός στις ελληνικές Αρχές, με δεδομένη την τουρκική προκλητικότητα σε βάρος της χώρας. Και αυτό γιατί θεωρήθηκε εν δυνάμει αφορμή για οποιουδήποτε είδους προβοκατόρικη ενέργεια σε ελληνικό έδαφος, είτε από πλευράς των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, είτε από κάποιον πυρήνα ακραίων τούρκων εθνικιστών.

Γι’ αυτό το λόγο, προκλήθηκε πλήρης κινητοποίηση των υπηρεσιών Ασφαλείας της Ελληνικής Αστυνομίας, τις οποίες συντόνισε προσωπικά ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ο οποίος βρέθηκε στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στα μέτρα επιτήρησης και ασφάλειας που ήδη έχουν μπει σε εφαρμογή, εκτός από τις υπηρεσίες της Θράκης, συμμετείχαν ομάδες αστυνομικών από την Κρατική Ασφάλεια και την Αντιτρομοκρατική της Θεσσαλονίκης, ενώ τα κλιμάκια της ΕΥΠ που βρίσκονται μόνιμα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης συλλέγουν κάθε είδους πληροφορία προς αυτή την κατεύθυνση.

Δηλαδή του ενδεχόμενου προβοκατόρικης ενέργειας ή πρόκλησης επεισοδίων, στο πλαίσιο του τουρκικού αφηγήματος περί δήθεν ύπαρξης «τουρκικής μειονότητας» στην Θράκη.

Οπότε η σύλληψη του Αμπντουλχαντί Τουρούς έγινε προκειμένου να αποφευχθεί η τουρκική προκλητικότητα, μιας και δημοσίευμα στον ελληνικό Τύπο ανέφεραν, ότι οι Τούρκοι ετοιμάζονται για φιέστα στην κηδεία του.

Οι αναφορές Ερντογάν και Τσαβούσογλου
Με αναφορές στην φερόμενη ως «τουρκική μειονότητα» της δυτικής Θράκης, αποχαιρέτησε η τουρκική ηγεσία τον ψευδομουφτή Ξάνθης Αχμέτ Μετέ που απεβίωσε.

«Ο Αλλάχ να αναπαύσει την ψυχή του Αχμέτ Μετέ Χοτζαεφέντι, του Εκλεγμένου Μουφτή της Ξάνθης. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια, σε αυτούς που τον αγαπούσαν και σε όλα τα αδέρφια μου που ζουν στη Δυτική Θράκη», αναφέρει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ανάρτησή του στο twitter.

«Ο Αλλάχ να αναπαύσει την ψυχή του Μουφτή της Ξάνθης Αχμέτ Μετέ που αφιέρωσε τη ζωή του στο δίκαιο αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης και υπομονή και συλλυπητήρια στην πολύτιμη οικογένειά του και σε όλους τους ομογενείς μας. Οι υπηρεσίες του θα μνημονεύονται πάντα με αγάπη. Ο τόπος του να είναι o παράδεισος και σε υψηλή θέση», σημειώνει σε δική του ανάρτηση στο twitter o Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Με θλίψη έλαβα την είδηση του θανάτου του Αχμέτ Μετέ, του Εκλεγμένου Μουφτή της Ξάνθης, ενός από τους πνευματικούς ηγέτες των Τούρκων της Δυτικής Θράκης. Είθε ο Αλλάχ να αναπαύσει τον εκλιπόντα δάσκαλό μας. Εύχομαι υπομονή στην οικογένειά του, σε αυτούς που τον αγαπούσαν και στα αδέρφια μας στη Δυτική Θράκη. Ο τόπος του να είναι στον παράδεισο», σημειώνει σε δική του ανάρτηση στο twitter, o διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας Φαχρετίν Αλτούν.

Με πληροφορίες από “Φωνή της Ροδόπης, anixneuseis.gr, kathimerini.gr, in.gr, eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube