Weather Icon

Ζήτημα ”τουρκικής” μειονότητας έθεσαν στο Στρασβούργο οργανώσεις της Άγκυρας!

Ζήτημα ”τουρκικής” μειονότητας έθεσαν στο Στρασβούργο οργανώσεις της Άγκυρας!

Να δημιουργήσουν τετελεσμένα στη Θράκη μας θέλουν οι Τούρκοι! Ας δούμε τι αναφέρουν:

”Ο Ozan Ahmetoğlu, Πρόεδρος της Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης, και ο İlker Çavuşoğlu, δικηγόρος από τον Νομικό Σύμβουλο της İTB, είχαν συνομιλίες στο Στρασβούργο της Γαλλίας, από τις 2-3 Ιουνίου 2022. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε πριν από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης, που θα διεξαχθεί στις 8-10 Ιουνίου και που αναμένεται να μπει στην ημερήσια διάταξη των αποφάσεων του ΕΔΔΑ που δεν έχουν εφαρμοστεί.

Ο Πρόεδρος της ITB Ozan Ahmetoğlu και ο δικηγόρος İlker Çavuşoğlu, μίλησαν σχετικά με τις αποφάσεις της ”Τουρκικής Ένωσης Ξάνθης” και άλλων ενώσεων της ”τουρκικής μειονότητας” στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΣΔΑ) οι οποίες δεν εφαρμόζονται από την Ελλάδα εδώ και 14 χρόνια.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων εξηγήθηκε για άλλη μια φορά το παράπονο που προκλήθηκε από τη μη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ από την Ελλάδα για 14 χρόνια σχετικά με την ”Τουρκική Ένωση Ξάνθης” και τους ”τουρκικούς” συλλόγους στη Δυτική Θράκη. Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν επίσης οι τελευταίες εξελίξεις στο θέμα.

Ο Πρόεδρος της ITB Ozan Ahmetoğlu και ο νομικός σύμβουλος της ITB İlker Çavuşoğlu εξέφρασαν για άλλη μια φορά το αίτημά τους για την πλήρη εφαρμογή των αποφάσεων του ΕΔΔΑ σχετικά με τις υποθέσεις της ”τουρκικής” μειονότητας της Δυτικής Θράκης που ονομάζεται «Ομάδα Δικαστηρίων Bekirusta». Στο πλαίσιο αυτό, δηλώθηκε η σημασία και η αναγκαιότητα παρακολούθησης των αποφάσεων της «Ομάδας Υπόθεσης Μπεκιρούστα» από την Επιτροπή Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Επιπλέον, τονίστηκε ότι πραγματοποιήθηκαν οι ακροάσεις του Πολιτιστικού Συλλόγου ”Τουρκικών” Γυναικών Επαρχίας Ροδόπης και του Συλλόγου Νέων Μειονοτικής Νεολαίας Επαρχίας Meriç, που ανήκουν στην «Ομάδα υπόθεσης Bekirusta», και ότι και οι δύο υποθέσεις στο Ελληνικό Ακυρωτικό Δικαστήριο (Άριος Πάγος). ) Το δικαστήριο βρίσκεται ακόμη στο στάδιο της απόφασης, και τονίστηκε ότι οι δύο αποφάσεις για τις δύο υποθέσεις αναμένονται με ανυπομονησία. .

Κατά την επίσκεψή της στο Στρασβούργο, η αντιπροσωπεία της ”Τουρκικής” Ένωσης Ξάνθης επισκέφθηκε επίσης τον Μόνιμο Αντιπρόσωπο της Τουρκίας στο Συμβούλιο της Ευρώπης και συναντήθηκε με τον Πρέσβη Kaan Esener και τους συναδέλφους του”, αναφέρει το δημοσίευμα.

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube