Weather Icon
Γερμανία , Ουκρανία , Ρωσία 14 Ιουνίου 2022

Zelensky προς Scholz: Πρέπει να αποφασίσεις, είσαι με εμάς ή με τη Ρωσία;

Zelensky προς Scholz: Πρέπει να αποφασίσεις, είσαι με εμάς ή με τη Ρωσία;

Θα παραδώσουμε τα όπλα που έχουμε εγκρίνει είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας

Να υιοθετήσει μια ξεκάθαρη σχέση στον πόλεμο Ουκρανίας – Γερμανίας κάλεσε τον καγκελάριο Scholz ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Volodymyr Zelensky, ζητώντας του να μην ζητά ισορροπία με τη Μόσχα.

«Χρειαζόμαστε ο καγκελάριος Scholz να μας καθησυχάσει ότι η Γερμανία υποστηρίζει την Ουκρανία. Αυτός και η κυβέρνησή του πρέπει να αποφασίσουν» είπε μιλώντας στο γερμανικό δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο ZDF ο Scholz, ο οποίος υποστήριξε ότι το Βερολίνο δεν πρέπει να αναζητεί ισορροπία ανάμεσα στη σχέση του με την Ουκρανία και αυτή με τη Ρωσία.

«Η Γερμανία άρχισε παραδόσεις όπλων αργότερα από τις γειτονικές μας χώρες. Αυτό είναι γεγονός» είπε ο καγκελάριος της Γερμανίας, αναφέροντας πως «στην αρχή, η Γερμανία και η Γαλλία υποστήριζαν την Ουκρανία μόνο πολιτικά και ρητορικά».

Θα κάνουμε ότι έχουμε υποσχεθεί

Πάντως ο καγκελάριος Scholz απέρριψε τις επικρίσεις πως η Γερμανία στέλνει με υπερβολική βραδύτητα βαριά όπλα στο Κίεβο.

«Θα παραδώσουμε όλα τα όπλα που έχουμε εγκρίνει», διαβεβαίωσε ο Scholz, υπενθυμίζοντας πως θα πρέπει προτού παραδοθούν να περάσουν από εκπαίδευση οι Oυκρανοί μελλοντικοί χειριστές τους.

«Πρόκειται για βαρύ οπλισμό. Πρέπει να είσαι λοιπόν σε θέση να τον χρησιμοποιήσεις, πρέπει να εκπαιδευτείς γι’ αυτό» τόνισε ο καγκελάριος της Γερμανίας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube