Ινδία , Κίνα , Ρωσία 26 Ιουνίου 2022

Welt: Ένα αντιδυτικό μπλοκ αναδύεται, πιο ισχυρό από ποτέ

Welt: Ένα αντιδυτικό μπλοκ αναδύεται, πιο ισχυρό από ποτέ

H αντιδυτική συμμαχία γίνεται όλο και πιο ισχυρή

Στη Γερμανία, πολλοί πιστεύουν ότι οι περισσότερες χώρες βρίσκονται στο πλευρό της Ουκρανίας στον πόλεμο. Αλλά η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική, σημειώνει η Welt, εξηγώντας πως η αντιδυτική συμμαχία γίνεται όλο και πιο ισχυρή, πολιτικά και οικονομικά – και εκτείνεται σε όλο τον κόσμο.

Στη Γερμανία, πολλοί πιστεύουν ότι οι περισσότερες χώρες είναι με το μέρος της Ουκρανίας. Στην πραγματικότητα, αναδύεται ένα αντιδυτικό μπλοκ, τόσο ισχυρό όσο ποτέ άλλοτε στην ιστορία, αναφέρει το ίδιο δημοσίευμα.

Η Σοβιετική Ένωση ήταν μια “Obervolta (σ.σ. ένα τέως κράτος της δυτικής Αφρικής, νυν Μπουρκίνα Φάσο) με πυρηνικούς πυραύλους”, όπως είπε κάποτε ο Χέλμουτ Σμιτ, στρατιωτικά ισχυρή αλλά οικονομικά νάνος. Το νέο μπλοκ, από την άλλη πλευρά, ενώνει τις αναδυόμενες οικονομίες, με την Κίνα του Σι Τζινπίνγκ επικεφαλής. Σύμφωνα με το προσαρμοσμένο στην αγοραστική δύναμη ακαθάριστο εγχώριο προϊόν, η Λαϊκή Δημοκρατία ξεπέρασε ήδη τις ΗΠΑ το 2014, σημειώνει η Welt. 

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube