REAL TIME |

Τσαβούσογλου: Το PKK κρατά όμηρο τη Σουηδία

Τσαβούσογλου: Το PKK κρατά όμηρο τη Σουηδία

Διασπορά τουρκικού παραλογισμού

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ, στη διάρκεια επισκέψεών του στα Βαλκάνια, μετέβη στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας και στο πλαίσιο κοινής διάσκεψης Τύπου με τον ομόλογό του Γκόρνταν Γρλιτς Ράντμαν αναφέρθηκε στο ζήτημα ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Μιλώντας στο Ζάγκρεμπ της Κροατίας, ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου αναφέρθηκε στην αίτηση της Σουηδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ και για την υποστήριξη που παρέχει (κατά τα λεγόμενά του) σε τρομοκρατικές οργανώσεις. Αναφερόμενος συγκεκριμένα στην ανάρτηση σημαιών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν [PKK] και των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας [YPG], καθώς και στην προβολή φωτογραφιών του Κούρδου ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν σε κτήρια της Στοκχόλμης, ο Τσαβούσογλου δήλωσε: «Για μια ακόμα φορά έδειξαν πόσο χαλαροί είναι οι σουηδικοί νόμοι και οι σουηδικές Αρχές στη μάχη κατά της τρομοκρατίας».

Περαιτέρω υποστήριξε: «Η τρομοκρατική οργάνωση του PKK προσπαθεί να πλήξει τα εθνικά συμφέροντα, όχι μόνο της Τουρκίας αλλά και της Σουηδίας. Κάνουν ό,τι μπορούν για να αποτρέψουν τη Σουηδία από το να καταστεί μέλος του ΝΑΤΟ. Βουλευτές φίλια προσκείμενοι στο PKK απειλούν συνεχώς τη [σουηδική] Κυβέρνηση. […] Η τρομοκρατική οργάνωση [το PKK] κρατά κυριολεκτικά όμηρο τη Σουηδία. Για τον λόγο αυτό, δηλώνουμε συχνά ότι επιθυμούμε να δούμε τα μέτρα που λαμβάνει η χώρα κατά της τρομοκρατίας, ώστε να καταστεί η Σουηδία μέλος του ΝΑΤΟ».

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Hürriyet», σχετικά με τα αιτήματα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ ο Τούρκος ΥΠΕΞ εξήγησε ότι ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού συναντήθηκε με τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά η Κυβέρνηση Ερντογάν είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα επί των δικών της όρων. Ετοιμάστηκε, μάλιστα, σχετικό έγγραφο, το οποίο θα συζητηθεί την ερχόμενη Κυριακή (19 Ιουνίου 2022) στις Βρυξέλλες.

Σημερινή με πληροφορίες από CNN TÜRK, 17 Ιουνίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube