Weather Icon

Τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν: Δύο στρατιωτικοί νεκροί στο Ντιγιαρμπακίρ, σε συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές

Τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν: Δύο στρατιωτικοί νεκροί στο Ντιγιαρμπακίρ, σε συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές

Απώλειες για την τουρκική στρατοχωροφυλακή

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης με Κούρδους μαχητές, που έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια της επιχείρησης “EREN ABLUKA-18” στην ύπαιθρο του νομού Ντιγιάρμπακιρ, σκοτώθηκαν δύο στρατιωτικοί και τραυματίστηκε άλλος ένας.

Η ένοπλη σύγκρουση έλαβε χώρα στον οικισμό Göçer της επαρχίας Lice την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022.

Η επιχείρηση διεξάγεται από μονάδες της Διοίκησης Συντάγματος Καταδρομών Στρατοχωροφυλακής του Lice και έχει ως στόχο την εξουδετέρωση ομάδας Κούρδων μαχητών που δρα στην περιοχή.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών έχει ως εξής:

Κατά τη διάρκεια της ένοπλης σύγκρουσης με μαχητές στην “Επιχείρηση EREN ABLUKA-18” που διεξήχθη από στοιχεία της Διοίκησης Καταδρομών Χωροφυλακής του Lice την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2022, στην αγροτική περιοχή της περιοχής Göçer της περιοχής Diyarbakır-Lice, έχασαν τη ζωή τους ο Μόνιμος Υπαξιωματικός Στρατοχωροφυλακής Oğuzhan ARDUÇ, και ο Λοχίας Ειδικής Μονιμότητας  Turgut İÇEN, ενώ τραυματίστηκε ο Δεκανέας Ειδικής Μονιμότητας  Mustafa Can AKDOĞAN.

Σημειώνεται ότι το τεελυταίο διάστημα οι Κούρδοι μαχητές ακολουθούν τακτική αποφυγής συγκρούσεων με τον τουρκικό στρατό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube