Weather Icon

Τούρκοι στρατιώτες βασάνισαν τρία παιδιά καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα

Τούρκοι στρατιώτες βασάνισαν τρία παιδιά καθώς προσπαθούσαν να περάσουν τα σύνορα

Σύμφωνα με έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Δικαιωμάτων, τρία παιδιά υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια από Τούρκους συνοριοφύλακες, οι οποίοι σκότωσαν δώδεκα άτομα και τραυμάτισαν άλλους είκοσι σε παρόμοια περιστατικά μέσα στους πρώτους έξι μήνες του 2022.

Τρία παιδιά υποβλήθηκαν σε σκληρά βασανιστήρια από τουρκικά στρατεύματα όταν συνελήφθησαν προσπαθώντας να περάσουν παράνομα τα σύνορα από τη βόρεια Συρία στην Τουρκία, σύμφωνα με έκθεση του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (SOHR).

Το Συριακό Παρατηρητήριο Δικαιωμάτων ανέφερε επίσης ότι δώδεκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν σε παρόμοια περιστατικά από Τούρκους συνοριοφύλακες κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022.

Στο πρόσφατο περιστατικό, τα τρία παιδιά προσπαθούσαν να εισέλθουν στην Τουρκία από μια περιοχή στα περίχωρα της Αμουντά, μια συνοριακή πόλη βορειοανατολικά της Χασάκα, την Τετάρτη.

Οι Τούρκοι φρουροί συνέλαβαν τα τρία παιδιά και σύμφωνα με πληροφορίες τα χτύπησαν με αιχμηρά αντικείμενα πριν τα επιστρέψουν δια της βίας εντός του συριακού εδάφους.

Δώδεκα άνθρωποι, ανάμεσά τους τρία παιδιά, σκοτώθηκαν σε διαφορετικές περιοχές κατά μήκος των συροτουρκικών συνόρων από τουρκικά στρατεύματα κατά τους πρώτους έξι μήνες του 2022. Άλλοι είκοσι άμαχοι, μεταξύ των οποίων και τρία παιδιά, τραυματίστηκαν σε παρόμοια περιστατικά.

ΠΗΓΗ: kurdishvoice.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube