Weather Icon

Θέμης Τζήμας: Η Τουρκία κατέστησε το ΝΑΤΟ πεδίο αναμόρφωσης εσωτερικών πολιτικών 2 Ευρωπαϊκών χωρών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Θέμης Τζήμας: Η Τουρκία κατέστησε το ΝΑΤΟ πεδίο αναμόρφωσης εσωτερικών πολιτικών 2 Ευρωπαϊκών χωρών (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο δικηγόρος, διδάκτορας δημοσίου δικαίου και πολιτικής επιστήμης του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής , Θέμης Τζήμας, μιλώντας στον 98.4 μίλησε για σοβαρή υποχώρηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας, και μόνο από το γεγονός ότι η Τουρκία κατέστησε το ΝΑΤΟ πεδίο αναμόρφωσης εσωτερικών πολιτικών δύο Ευρωπαϊκών χωρών.

Σημειώνει ότι ανεξάρτητα από το τι θα συζητηθεί επίσημα ή ανεπίσημα στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, το ενδιαφέρον είναι τι στη πράξη θα πάρει ο Ερντογάν από την συνάντηση με τον Μπάιντεν και κυρίως είτε ανακοινωθεί, είτε όχι, αν οι ΗΠΑ θα δεχτούν να υπάρξει συζήτηση για μείωση του στρατιωτικού αποτυπώματος στο Αιγαίο.

Ο κ. Τζήμας σημείωσε ότι όσο στην Ελλάδα δεν διαβάζουμε σωστά τις γεωπολιτικές μεγάλες αναπροσαρμογές και απλά θεωρούμαστε δεδομένοι για όλους, θα βρισκόμαστε σε θέση άμυνας και υποχωρήσεων, την ώρα που η Τουρκία εμφανίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις με στρατηγική διεκδικήσεων και ρόλου στις ευρύτερες αλλαγές.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube