REAL TIME |

Γενικά θέματα 1 Ιουνίου 2022

TASS: Έτοιμος για χρήση ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon ανέφερε Ρώσος ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος

TASS: Έτοιμος για χρήση ο υπερηχητικός πύραυλος Zircon ανέφερε Ρώσος ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος

Η Ρωσία ολοκλήρωσε τις δοκιμές του υπερηχητικού πυραύλου Zircon, σύμφωνα με ανώτερο στρατιωτικό αξιωματούχο που επικαλείται το TASS.

O επικεφαλής του Βόρειου Στόλου, Αλεξάντερ Μοϊσέγιεφ, δήλωσε ότι οι πύραυλοι αυτοί θα αρχίσουν να χρησιμοποιούνται στη φρεγάτα «Ναύαρχος Γκολόβκο» μέχρι το τέλος του έτους.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την προηγούμενη εδβομάδα ότι δοκίμασε επιτυχώς τον πύραυλο, ο οποίος εκτοξεύτηκε από πλοίο στη Θάλασσα του Μπάρεντς και πέτυχε στόχο σε απόσταση περίπου 1.000 χιλιομέτρων στη Λευκή Θάλασσα.

Ο πύραυλος Zircon αποτελεί μέρος της νέας γενιάς οπλικών συστημάτων του ρωσικού στρατού, με τον Βλαντίμιρ Πούτιν να έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι μπορεί να ταξιδέψει εννιά φορές πιο γρήγορα από την ταχύτητα του ήχου.

Κρεμλίνο: Οι ΗΠΑ ρίχνουν λάδι στη φωτιά
Η Ρωσία κατηγόρησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι ρίχνουν λάδι στη φωτιά προμηθεύοντας την Ουκρανία με προηγμένους πυραύλους. «Πιστεύουμε ότι οι ΗΠΑ ρίχνουν σκόπιμα λάδι στη φωτιά» δήλωσε σε δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Μόσχα: Πιθανές οι συνομιλίες με Ζελένσκι, αλλά σταμάτησαν οι διαπραγματεύσεις
Η Μόσχα ανέφερε ότι δεν αποκλείει μια συνάντηση μεταξύ του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ουκρανού ομολόγου του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αλλά επέμεινε ότι οι συνομιλίες αυτές πρέπει να προετοιμαστούν εκ των προτέρων. Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι οι ειρηνευτικές συνομιλίες έχουν σταματήσει εδώ και καιρό.

Ο κ. Πεσκόφ είπε ότι οι πολίτες στις -υπό ρωσική κατοχή- ουκρανικές περιοχές Χερσώνα, Ζαπορίζια και Ντονμπάς πρέπει να αποφασίσουν μόνοι τους για το μέλλον τους και πρόσθεσε ότι το Κρεμλίνο δεν αμφιβάλλει ότι θα λάβουν την «καλύτερη απόφαση». Η Ουκρανία έχει διαμηνύσει στο παρελθόν ότι ενδεχόμενη προσάρτηση των περιοχών αυτών από τη Ρωσία θα τερματίσει τις ειρηνευτικές συνομιλίες μεταξύ των δύο πλευρών.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube