REAL TIME |

Weather Icon

Στη Γερμανία: Κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είναι «Τούρκος πράκτορας»

Στη Γερμανία: Κατηγορούμενος παραδέχθηκε ότι είναι «Τούρκος πράκτορας»

Στο Ανώτατο Δικαστήριο του Ντίσελντορφ εκδικάστηκε η υπόθεση σχετικά με έναν Τούρκο υπήκοο ονόματι Αλί Ντ., ο οποίος είπε ότι εργαζόταν για τουρκικές υπηρεσίες πληροφοριών στη Γερμανία και συνελήφθη σε έφοδο σε ξενοδοχείο τον Σεπτέμβριο.

Στο δωμάτιο του ξενοδοχείου του στο Ντίσελντορφ, ο ύποπτος, ο οποίος κατασχέθηκε με πιστόλια και αληθινές σφαίρες, καθώς και πληροφορίες για μέλη του PKK και FETO, κατηγορείται ότι «συλλέγει πληροφορίες για υποστηρικτές του PKK και του FETO για να διαβιβαστούν στις τουρκικές μονάδες πληροφοριών, μια κατασκοπευτική δραστηριότητα καθώς και παράβαση του νόμου περί όπλων».

Σύμφωνα με την DW στα τουρκικά, στο κατηγορητήριο αναφέρει ότι ο κατηγορούμενος «μεταβίβασε πληροφορίες για τρεις Γερμανούς πολίτες, έναν τους οποίους έβλεπε ως μέλος του PKK και δύο τους οποίους είδε ως μέλος της FETO, και συγκέντρωσε πληροφορίες για άλλα τρία άτομα». Η Γενική Εισαγγελία ανέφερε ότι «ο κατηγορούμενος πήγε να στοχεύσει εξάσκηση στα σκοπευτήρια για να βρει άτομα που θα τον βοηθούσαν στην κατασκοπεία και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κερδίσει ένα άτομο ως πληροφοριοδότη».

«Υπηρέτησα ως πληροφοριοδότης»

Στην πρώτη ακροαματική διαδικασία, ο 41χρονος Αλί Δ. παραδέχθηκε τις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν και είπε ότι υπηρετούσε ως πληροφοριοδότης σε μονάδες τουρκικών πληροφοριών. Για το πώς μπήκε σε αυτή την επιχείρηση, ο κατηγορούμενος είπε ότι αγόρασε ένα ξενοδοχείο στην Άγκυρα που πήγαινε καλά, αλλά μετά οι πωλητές τον πίεσαν, η αστυνομία τον ακολούθησε και αναγκάστηκε να μεταπωλήσει το ξενοδοχείο. Δηλώνοντας ότι ο δικηγόρος του συνέστησε να μην υποβληθεί ποινική μήνυση με το σκεπτικό ότι το άλλο μέρος είναι πολύ δυνατό, ισχυρό, ο κατηγορούμενος είπε: «Αυτό το περιστατικό έκανε την ιδέα να εργαστώ για τις υπηρεσίες πληροφοριών να ωριμάσει στο μυαλό μου.

Για το λόγο αυτό, ο Αλί Δ. δήλωσε ότι ασχολούνταν με τις υπηρεσίες πληροφοριών και υπηρετούσε ως πληροφοριοδότης, προσθέτοντας ότι συνέλεγε και πληροφορίες για μέλη της FETO, αλλά δεν τις μετέδωσε. 

Πριν από την ακροαματική διαδικασία, ανακοινώθηκε ότι επετεύχθη συμφωνία μεταξύ του κατηγορουμένου και του δικαστηρίου και ότι ο κατηγορούμενος δεσμεύτηκε για αναστολή της ποινής με αντάλλαγμα την ομολογία.

Ο Αλί Ντ. συνελήφθη τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ διέμενε σε ξενοδοχείο στην πόλη του Ντίσελντορφ, αφού ένας υπάλληλος ξενοδοχείου είδε όπλο και σφαίρες στο δωμάτιό του και ενημέρωσε την αστυνομία σε αστυνομική επιχείρηση. Επτά ακόμη ακροάσεις έχουν προγραμματιστεί για την υπόθεση μέχρι το τέλος Ιουλίου.

 

Indepentend Türkçe

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube