Weather Icon
Πολιτισμός 28 Ιουνίου 2022

Σίφνος: Αναβίωσε με μεγαλοπρέπεια το έθιμο των φρυκτωριών – Το αφιέρωμα των Financial Times

Σίφνος: Αναβίωσε με μεγαλοπρέπεια το έθιμο των φρυκτωριών – Το αφιέρωμα των Financial Times

Το αρχαίο έθιμο της επικοινωνίας μέσω των «πύργων» των ακροπόλεων αναβίωσε στο νησί της Σίφνου, μέσα από τη 19η ετήσια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες με συνδιοργανωτές τη ΔΗΚΕΣ, το δήμο Σίφνου και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου.

Εκατοντάδες εθελοντές όλων των ηλικιών μετέβησαν σε 69 διαφορετικά σημεία του νησιού για να αναπαραστήσουν την μέθοδο επικοινωνίας μέσω προειδοποιητικών σημάτων καπνού, στέλνοντας έτσι ένα μήνυμα ελπίδας και συναδέλφωσης.

Η ολοένα και μεγαλύτερη συμμετοχή των εθελοντών και η προσθήκη περισσότερων σημείων κάθε χρονιά είναι ενδεικτική της δυναμικής του εγχειρήματος.

Οι αρχαίοι πύργοι στη Σίφνο, συνδέονται με τις ακροπόλεις του νησιού και χρησίμευαν ως φρυκτωρίες, φυλάκια ή αποθηκευτικοί χώροι. Οι φρυκτωρίες στη Σίφνο άρχισαν να χτίζονται για να στέλνουν προειδοποιητικά σήματα σχετικά με τις επιδρομές πειρατών, κατά τα ρωμαϊκά και ενετικά χρόνια.

ΠΗΓΗ: eleftherostypos.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube