REAL TIME |

Γαλλία , Τουρκία 1 Ιουνίου 2022

Σφοδρή ”επίθεση” Ερντογανικών ΜΜΕ σε Μακρόν: ”Είσαι προκλητικός, μην στηρίζεις την Ελλάδα”

Σφοδρή ”επίθεση” Ερντογανικών ΜΜΕ σε Μακρόν: ”Είσαι προκλητικός, μην στηρίζεις την Ελλάδα”

Eπίθεση κατά του Γάλλου προέδρου Ε. Μακρόν είχαμε πριν λίγο από Ερντογανικά ΜΜΕ!

Τι αναφέρουν:

”Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, σε δήλωσή του μετά τη Σύνοδο των Ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ), έθιξε πολλά θέματα καθώς και τις νέες αποφάσεις που έλαβε η ΕΕ για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε «εύλογες ανησυχίες» σχετικά με τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και ότι πολλοί Τούρκοι αξιωματούχοι έκαναν δηλώσεις αμφισβητώντας την κυριαρχία της Ελλάδας στα νησιά. «Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να καταδικαστούν το συντομότερο δυνατό», είπε ο Μακρόν.

Δηλώνοντας ότι η ΕΕ, ιδιαίτερα η Γαλλία, θα συνεχίσει να στηρίζει την Ελλάδα, ο Μακρόν είπε, “Σήμερα, κανείς δεν μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την κυριαρχία ενός κράτους μέλους (ΕΕ). Αυτές οι δηλώσεις πρέπει να καταδικαστούν το συντομότερο δυνατό”. χρησιμοποίησε τη φράση.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης ζήτησε επίσης την καταδίκη της Τουρκίας από την ΕΕ εάν συνεχιστεί η ένταση μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας.

Μιλώντας στη συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε μετά τη Σύνοδο των Ηγετών της ΕΕ, ο Μητσοτάκης είπε: «Εάν η Τουρκία επιμείνει σε αυτή την παράλογη και άκαρπη στρατηγική, ζήτησα να συζητηθεί αυτό το θέμα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ τον Ιούνιο. Στην τελική δήλωση, μια σαφής δήλωση σχετικά με την καταδίκη αυτής της νέας, περιττής και άχρηστης πρόκλησης της Τουρκίας και ήθελα να γίνει μια οριστική δήλωση», είπε”, αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube