Weather Icon

Σάββας Καλεντερίδης: Ο στρατός της Ελλάδας υπερέχει σε θάλασσα και αέρα έναντι της Τουρκίας

Σάββας Καλεντερίδης: Ο στρατός της Ελλάδας υπερέχει σε θάλασσα και αέρα έναντι της Τουρκίας

Σάββας Καλεντερίδης: Η Ελλάδα υπερέχει σε θάλασσα και αέρα! Ο τουρκικός στρατός δεν πολέμησε ποτέ απέναντι σε τακτικό

Στο Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο γεωπολιτικός αναλυτής Σάββας Καλεντερίδης, ο οποίος μίλησε για την τουρκική επιθετικότητα στο Αιγαίο, αλλά και για τα μέτρα αποτροπής που λαμβάνει η Ελλάδα

Αρχικά ανέφερε ότι η Τουρκία έχει μια σειρά από διεκδικήσεις και όσο περνάει ο καιρός, προσθέτει και άλλες. «Όλες οι διεκδικήσεις της είναι εκτός του διεθνούς δικαίου. Είναι πολιτικού χαρακτήρα διεκδικήσεις».

Πρόσθεσε ότι η μοναδική περίπτωση που η Τουρκία θεωρεί ότι μπορούν να στηριχθούν οι διεκδικήσεις της, είναι στην αποστρατικοποίηση του Αιγαίου.

Σημείωσε ότι στο πλαίσιο ενός μακροπρόθεσμου και μακροχρόνιου σχεδιασμού, οι Τούρκοι διεκδικούν το μισό Αιγαίο. «Υπάρχει κίνδυνος και δεν έχουμε το δικαίωμα να μην λαμβάνουμε πολύ σοβαρά τις απειλές της Τουρκίας».

Συμπλήρωσε ότι η Τουρκία δεν έχει πολεμήσει ποτέ με έναν τακτικό στρατό. «Στην Κύπρο ήταν μία προδοσία, ενώ δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι σε ορισμένους Κούρδους αντάρτες», είπε. Πρόσθεσε ότι όπου δεν έχει την δυνατότητα να κτυπήσει με αεροπλάνα και με drone, ο τουρκικός στρατός χάνει.

Διευκρίνισε ότι η Ελλάδα έχει τακτικό στρατό και μάλιστα υπερέχει σε αέρα και θάλασσα. «Η γεωγραφία στο Αιγαίο είναι υπέρ της Ελλάδας και κάθε νησί είναι ένα αβύθιστο αεροπλανοφόρο».

Ο κ. Καλεντερίδης ανέφερε ότι υπάρχει απειλή και αυτό νομιμοποιεί τα μέτρα που παίρνει η Ελλάδα στα νησιά. «Τα νησιά είναι σαν αστικοί και ο Ελληνικός στρατός είναι εξοπλισμένος και εκπαιδευμένος». Τόνισε ότι αυτή η προσπάθεια που κάνει η Τουρκία θα της γυρίσει μπούμερανγκ.

Επιπλέον εξήγησε ότι τα προηγούμενα χρόνια έγιναν φοβερά λάθη από την Ελλάδα και την πολιτική του κατευνασμού. «Η Ελλάδα υποχωρούσε συνεχώς μέχρι την απόπειρα εισβολής στις Καστανιές του Έβρου», ανέφερε.

Συμπλήρωσε ότι πλέον η Ελλάδα έχει περάσει από την πολιτική του κατευνασμού, στην πολιτική της αποτροπής. «Η Τουρκία νόμιζε ότι θα πετύχει τους στόχους της χωρίς να ρίξει μία τουφεκιά».

Ακόμη είπε ότι με τονωμένη εθνική αυτοπεποίθηση, Κύπρος και Ελλάδα μπορούν να αντιμετωπίσουν την τουρκική επιθετικότητα.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube