Weather Icon
Ουκρανία , Ρωσία 27 Ιουνίου 2022

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ

Ουκρανία: Ρωσικοί πύραυλοι χτύπησαν εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ

Ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς και 20 τραυματίες

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν ένα κατάμεστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ (Kremenchuk) της κεντρικής Ουκρανίας τη Δευτέρα, όπως έκανε γνωστό ο πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι μέσω Telegram.

Είπε ότι περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι βρίσκονταν στο εμπορικό κέντρο την ώρα της επίθεσης. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για τα θύματα, αλλά είπε: «Είναι αδύνατο να φανταστεί κανείς τον αριθμό των θυμάτων».

«Είναι άχρηστο να ελπίζουμε σε ευπρέπεια και ανθρωπιά από τη Ρωσία», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram.

Ο δήμαρχος της πόλης Βιτάλι Μελέτσκι είπε ότι η επίθεση είχε ως αποτέλεσμα θανάτους και τραυματισμούς, αλλά δεν έδωσε στοιχεία.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, όπου ανήκει το Κρεμεντσούκ, ο Ντίμτρι Λουνίν τόνισε πως ρωσικές δυνάμεις έπληξαν ένα κτίριο σε μια επίθεση στην πόλη. «Δυστυχώς, υπάρχουν θύματα. Περισσότερες λεπτομέρειες αργότερα», είπε ο Λουνίν.

ο Κρεμεντσούκ, μια βιομηχανική πόλη 217.000 κατοίκων πριν από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, είναι η τοποθεσία του μεγαλύτερου διυλιστηρίου πετρελαίου της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με τις πρώτες αναφορές του Reuters, επικαλούμενο τον αναπληρωτή επικεφαλής του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, Κίριλο Τιμοσένκο, ο πρώτος απολογισμός κάνει λόγο για τουλάχιστον 2 νεκρούς και 20 τραυματίες, εκ των οποίων οι 9 νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube