Weather Icon

Οι Τούρκοι “προχωρούν” το σχέδιο των τριών φάσεων που “μαρτύρησε” ο Μπαχτσελί! Συζητούν για αποκλεισμό ελληνικών νησιών και απαγόρευση εισόδου και εξόδου σε αυτά

Οι Τούρκοι “προχωρούν” το σχέδιο των τριών φάσεων που “μαρτύρησε” ο Μπαχτσελί! Συζητούν για αποκλεισμό ελληνικών νησιών και απαγόρευση εισόδου και εξόδου σε αυτά

Τουρκία: “Προχωρούν” το σχέδιο των τριών φάσεων. Τοποθετήσεις σε εκπομπή του CNN TURK για αποκλεισμό ελληνικών νησιών και απαγόρευση εισόδου και εξόδου.

Στα μέσα Ιουνίου ο κυβερνητικός εταίρος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος του εθνικιστικού κόμματος των “Γκρίζων Λύκων” (MHP), Ντεβλέτ Μπαχτσελί προέβη σε μία τοποθέτηση, για την οποία ο Σάββας Καλεντερίδης υποστήριξε, ότι πρέπει να σταθούμε. Και αυτό γιατί πρόκειται  για τον ηγέτης ενός, χωρίς καμία υπερβολή παρακρατικού – παραστρατιωτικού μηχανισμού, μια συμμορία δηλαδή που απλά εκπροσωπείται και στο κοινοβούλιο. Έχει σε όλους τους νομούς τον έλεγχο του οργανωμένου εγκλήματος, τη διακίνηση ναρκωτικών, όπλων και οτιδήποτε παράνομο. 

Ο Μπαχτσελί, εν μέσω αύξησης της προκλητικότητας προς την Έλλαδα με τις δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων, μίλησε στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του  για τρεις φάσεις. 

Ποιές είναι αυτές οι φάσεις;

*** Πρώτη φάση, είπε, είναι η τουρκική βουλή να ψηφίσει έναν νόμο που θα οριοθετείται μονομερώς η ΑΟΖ και οι όμορες ζώνες στο Αιγαίο.

*** Αφού κάνουν αυτό, θα στείλουν τις συντεταγμένες στον ΟΗΕ όπως έκαναν στην Ανατολική Μεσόγειο, και στη δεύτερη φάση θα συνταχθούν χάρτες που θα συμπεριλαμβάνονται τα νησιά που δεν έχουν παραχωρηθεί στην Ελλάδα με το όνομά τους σε κάποια συνθήκη.

*** Αυτό το νέο status quo θα κοινοποιηθεί στα Ηνωμένα Έθνη και στην τρίτη φάση, λέει, θα έχουμε μια NAVTEX αορίστου χρόνου.

Θα δώσει εντολή κάποιος πολιτικός για το “πυρ”; | ZOOM (ΒΙΝΤΕΟ)

Όπως είχε τονίσει ο Σάββας Καλεντερίδης σε δηλώσεις του, σε τρεις φάσεις σκοπεύουν να υλοποιήσουν το δόγμα της Γαλάζιας Πατρίδας με βάση το οποίο τα ελληνικά νησιά θα είναι εγκλωβισμένα μέσα σε τουρκική υφαλοκρηπίδα και ΑΟΖ, δεν θα έχουν δικαίωμα να ψαρέψουν πέρα από τα 6 μίλια και ένας από τους λόγους που η Τουρκία πιέζει τώρα και ανεβάζει το θέμα της αποστρατιωτικοποίησης είναι ο εξής: νησιά εγκλωβισμένα σε τουρκική υφαλοκρηπίδα χωρίς στρατό πάνω τους, αντιλαμβάνεστε ότι “βελούδινα” και χωρίς στρατιωτική επιχείρηση τα νησιά αυτά θα ενσωματωθούν στα μικρασιατικά παράλια.

Επειδή πολύς λόγος γίνεται για ένα θερμό επεισόδιο και τον κίνδυνο ξεσπάσματος πολέμου, η τοποθέτηση του Μπαχτσελί δείχνει, ότι όλο αυτό το σχέδιο προβλέπεται να εφαρμοστεί χωρίς να πέσει ούτε μια τουφεκιά. Και εδώ αναρωτιόμαστε, πόσο προετοιμασμένη είναι η Ελλάδα;

Οι Τούρκοι, όπως φαίνεται από νέα εκπομπή του CNN που εμφανίστηκαν ξανά χάρτες και τους διαλόγους της οποίας μετέφρασαν τα tourkikanea.gr, προχωρούν το σχέδιο των τριών φάσεων.

Ο απόστρατος αναλυτής Εράι Γκιουτσλουέρ, συνομιλεί με την παρουσιάστρια Μπασάκ Σενγκιούλ και ακούγεται εξής διάλογος:

Γκιουτσλουέρ : Η Τουρκία μπορεί να απομονώσει κάποια από τα νησιά να τα αποκλείσει και να απαγορεύσει την είσοδο και έξοδο σε αυτά τα νησιά.

Παρουσιάστρια: Πως θα την απαγορεύσει ;

Γκιουτσλουέρ : Έτσι, θα πει πως “Δείτε εδώ υπάρχουν όπλα”. Παραβίαση της συνθήκης της Λωζανης

Παρουσιάστρια : Δηλαδή με πολεμικά πλοία θα αποκλείσει τα νησιά ;

Γκιουτσλουέρ : Ναι με αποκλεισμό, αν χρειαστεί όπως είπα. Δεν προτείνω να το κάνουμε αμέσως

Επομένως, η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί για παν ενδεχόμενο. Βλέπουμε εν προκειμένω, ότι οι Τούρκοι προετοιμάζουν την κοινή τους γνώμη. Ό,τι και να γίνει η χώρα πρέπει να είναι έτοιμη και πολιτικά και διπλωματικά, πάνω απ’ όλα όμως στρατιωτικά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube