Weather Icon
ΗΠΑ , Ρωσία , Τουρκία 27 Ιουνίου 2022

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία: “Να μη γίνετε παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος”

Οι ΗΠΑ προειδοποιούν την Τουρκία: “Να μη γίνετε παράδεισος ξεπλύματος μαύρου χρήματος”

ΠΗΓΗ: Anadolu Agency (AA)

Προειδοποίηση από τις ΗΠΑ στην Τουρκία για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

Το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ αξιολόγησε τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Wally Adeyemo στην Τουρκία την περασμένη εβδομάδα. Αντίστοιχα, ανακοίνωσε ότι επιθυμία των ΗΠΑ είναι «να μην χρησιμοποιηθεί η Τουρκία ως παράδεισος παράνομης  χρηματοδότησης», θέμα που συζητήθηκε με τους Τούρκους κατά την επίσκεψη του υφυπουργού.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, ανέφερε ότι ο αναπληρωτής υπουργός Adeyemo επισκέφθηκε τη σύμμαχο και εταίρο του ΝΑΤΟ Τουρκία στις 22-24 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωση σημειώθηκε ότι ο Adeyemo πήγε στην Τουρκία για να συζητήσει περιφερειακά οικονομικά ζητήματα, την καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας και τον πόλεμο που ξεκίνησε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Μετά τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ονόματα όπως ο Ρώσος δισεκατομμυριούχος Ρομάν Αμπράμοβιτς έφεραν τα περιουσιακά τους στοιχεία στην Τουρκία, γεγονός που προκάλεσε οργή στη Δύση.

«Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ ΠΑΡΑΝΟΜΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ»

ΣτηΝ ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο Adeyemo συναντήθηκε με αξιωματούχους του Υπουργείου Εξωτερικών και του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών στην Άγκυρα και συζήτησαν τις οικονομικές και χρηματοοικονομικές συνθήκες της Τουρκίας, καθώς και την εφαρμογή πολυμερών κυρώσεων κατά της Ρωσίας. Ανάλογες συζητήσεις είχε και με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη.

«Τα μέρη εξέφρασαν την επιθυμία τους να διασφαλίσουν ότι η Τουρκία δεν θα χρησιμοποιηθεί ως παράδεισος παράνομων χρηματοδοτήσεων και ότι η ακεραιότητα του τραπεζικού τομέα συνεχίζει να προστατεύεται», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: KARAR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube