REAL TIME |

Νεύρα στα τουρκικά ΜΜΕ με Κ. Μητσοτάκη και τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Νεύρα στα τουρκικά ΜΜΕ με Κ. Μητσοτάκη και τη “Γαλάζια Πατρίδα”

Εκνευρισμένος ο τουρκικός Τύπος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη: “Όπου πάει, κουβαλάει και τον χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας”

Πολύ ενοχλημένος εμφανίζεται ο τουρκικός τύπος μετά τις διπλωματικές κινήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις Βρυξέλλες και την συνάντηση που είχε με τον Γερμανό καγκελάριο Όλαφ Σολτς.

Σε δημοσίευμα της, η Hurriyet γράφει πως ο Έλληνας πρωθυπουργός “κουβαλάει μαζί του όπου πάει το χάρτη της Γαλάζιας Πατρίδας”.

Και συνεχίζει λέγοντας: “Ο Μητσοτάκης συναντήθηκε και με τον Γερμανό ομόλογό του, Όλαφ Σολτς, χθες στις Βρυξέλλες . Ελληνικές πηγές ανέφεραν ότι ο Μητσοτάκης έδειξε στον Σολτς τον χάρτη της “Γαλάζια Πατρίδας” της Τουρκίας, τον οποίο είχε δείξει προηγουμένως στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, και ζήτησε τη στήριξή του. Στο μεταξύ, η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου της Γερμανικής κυβέρνησης, Κριστιάνε Χόφμαν, απάντησε στις επίμονες ερωτήσεις των Ελλήνων δημοσιογράφων και συμβούλεψε τις δύο χώρες να διεξάγουν διάλογο”.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους, δείχνοντας αποφασισμένος να μην αφήσει αναπάντητη καμία τοποθέτηση, η οποία θα αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Ο πρωθυπουργός αρχικά τόνισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να κάνει “ψυχανάλυση” στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενώ στην συνέχεια μίλησε για “φαντασιώσεις περί χαμένων αυτοκρατοριών” και κατέληξε στέλνοντας μια ξεκάθαρη προειδοποίηση προς την τουρκική ηγεσία: “Κάθε αίσθηση απειλής της κυριαρχίας μας θα τιμωρηθεί με πολύ αυστηρό τρόπο”.

Τα βάζουν και με τον Μακρόν

Η Hurriyet δεν άφησε ασχολίαστη και την τοποθέτηση του Γάλλου Προέδρου, Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος σε χθεσινές του δηλώσεις εξέφρασε τη στήριξή του στην Ελλάδα, στο ζήτημα της έντασης των σχέσεων με την Τουρκία, και τόνισε ότι “κανείς δεν μπορεί να θέτει σε κίνδυνο σήμερα την κυριαρχία ορισμένων κρατών – μελών”.

ΠΗΓΗ: TheTOC.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube