Weather Icon

Maslov, Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα: Οι ελληνικές αρχές διέκοψαν όλες τις επαφές με τη ρωσική πρεσβεία

Maslov, Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα: Οι ελληνικές αρχές διέκοψαν όλες τις επαφές με τη ρωσική πρεσβεία

Εάν χρειαστεί τα ρωσικά διπλωματικά ιδρύματα μπορούν να συνδράμουν τους Ρώσους στην Ελλάδα ανέφερε ο Maslov

Την θέση πως οι ελληνικές αρχές έχουν διακόψει τις επαφές με τη ρωσική πρεσβεία και με το ρωσικό προξενείο διατύπωσε ο Andrey Maslov, ο Ρώσος πρέσβης στην Αθήνα.
Σε δηλώσεις του στο ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο Rossiya – 24 ο Maslov υποστήριξε ότι τα ρωσικά διπλωματικά ιδρύματα στην Ελλάδα είναι έτοιμα να παράσχουν βοήθεια στους Ρώσους εάν χρειαστεί, αν και επισήμανε ότι πλέον οι δυνατότητες είναι περιορισμένες.
«Οι ελληνικές αρχές διέκοψαν όλες τις επαφές τόσο με την πρεσβεία όσο και με το γενικό προξενείο, ιδίως μετά τη μαζική απέλαση μεγάλης ομάδας Ρώσων διπλωμάτων στις 12 Απριλίου» υποστήριξε ο Maslov.
Όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Tass, στις 6 Απριλίου, 12 υπάλληλοι της ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα και του ρωσικού γενικού προξενείου στη Θεσσαλονίκη κηρύχθηκαν personae non gratae από την ελληνική κυβέρνηση.

Σε δηλώσεις της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Maria Zakharova είχε κάνει για ένα πρωτοφανές βήμα για τις διμερείς σχέσεις, οι οποίες, όπως είπε, «θυσιάστηκαν» για τη «διατλαντική αλληλεγγύη».

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube