Video
Κορυφαίοι αναλυτές για το βιβλίο “Υβριδικοί Πόλεμοι” | Καλεντερίδης – Μάζης, Χρηστίδης, Μπαλτζώης, Ζιώγας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Ελληνικό Ινστιτούτο Στρατηγικών Μελετών (ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.) και οι Εκδόσεις Ινφογμώμων παρουσίασαν το βιβλίο «ΥΒΡΙΔΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ» το οποίο αποτελεί συλλογικό επιστημονικό έργο δέκα (10) μελών και συνεργατών του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00, στον αύλειο χώρο της Ευξείνου Λέσχης Αθηνών (Ψαρομηλίγκου 29, Κεραμεικός, Αθήνα).
Για το βιβλίο μίλησαν:
▪ Ιωάννης Μάζης, Ομότιμος Καθηγητής Γεωπολιτικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών,
▪ Κοσμάς Χρηστίδης, Ναύαρχος, Επίτιμος Α/ΓΕΝ,
▪ Χρήστος Ζιώγας, Διδάκτωρ της Παντείου και διδάσκων Διεθνών Σχέσεων στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου & Στρ. Σχολή Ευελπίδων.
Χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρόεδρος του ΕΛ.Ι.Σ.ΜΕ. στρατηγός ε.α. Ιωάννης Μπαλτζώης.
Την εκδήλωση συντόνισε ο εκδότης Σάββας Καλεντερίδης.
Για να προμηθευτείτε το βιβλίο πατήστε ΕΔΩ
Περιγραφή
Είναι τελικά οι «υβριδικοί πόλεμοι» οι νέες μορφές σύγκρουσης στο σημερινό-αυριανό περιβάλλον ενός περισσότερο ασταθούς κόσμου; Μήπως προϋπήρχαν στις συγκρούσεις εδώ και αιώνες; Είναι το «όπλο των φτωχών» και το καταφύγιο των μη διεθνών δρώντων, πολέμαρχων και τρομοκρατών; Πώς οι σύγχρονες κοινωνίες θα αποκτήσουν την πολυπόθητη «ανθεκτικότητα» και θα αντιμετωπίσουν τις «υβριδικές απειλές»; Η Τουρκία ενασκεί σε βάρος μας «υβριδικές ενέργειες» αλλά μήπως είναι η ίδια περισσότερο ευάλωτη σε παρόμοιες απειλές; Ορισμένα από τα ερωτήματα που εξετάζει το συλλογικό βιβλίο που έχετε στα χέρια σας.
Συντελεστές:
Περί Υβριδικών Απειλών και Πολέμων
Συντάκτης: Ιπποκράτης Δασκαλάκης
Υβριδικός Πόλεμος: Η Αμφισβήτηση της Ορθόδοξης Ανάλυσης και των Προκαταλήψεων
Συντάκτης: Βασίλειος Μήτσιος
Υβριδικές Συγκρούσεις στο Παρελθόν έως το 2006
Συντάκτης: Περικλής Σταμπουλής
Η Υβριδική Διάσταση της Σύγκρουσης Ρωσίας-Γεωργίας
Συντάκτης: Νικήτας Νικητάκος
Η Υβριδική Διάσταση της Σύγκρουσης Ρωσίας-Ουκρανίας
Συντάκτης: Κωνσταντίνος Χουζούρης
Το «Ισλαμικό Κράτος» και ο Υβριδικός του Πόλεμος
Συντάκτης: Ιωάννης Μπαλτζώης
Ο Υβριδικός Πόλεμος ως Όπλο του Αδυνάτου
Συντάκτης: Θεόδωρος Μπαζίνης
Ο Υβριδικός Πόλεμος στο Θαλάσσιο Πεδίο
Συντάκτης: Κωνσταντίνος Καρανικολός
ΝΑΤΟ και Υβριδικές Απειλές
Συντάκτης: Βασίλειος Μήτσιος
Πρόληψη και Αντιμετώπιση Υβριδικών Απειλών: Ενοποιημένη Ανθεκτικότητα και Ολιστική Ανοσία
Συντάκτης: Αθανάσιος Κοσμόπουλος
Ο Υβριδικός Πόλεμος: Στρατηγικά Χαρακτηριστικά και η Πτυχή της Μετανάστευσης
Συντάκτης: Κωνσταντίνος Λαμπρόπουλος

Video
Μας το έκρυβαν από το 1963 όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις – Έγγραφα ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ
Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.

Το δίκαιο της θάλασσας για τις οικονομικές ζώνες του 1982 στο Μοντέγκο Μπέι είναι και ευρωπαϊκό δίκαιο, οπότε οι όποιες διαφορές με την Τουρκία, αν θα πάμε σε δικαστήριο, αυτό πρέπει να είναι το ευρωπαϊκό δικαστήριο του Λουξεμβούργου.
Σε τρομερές αποκαλύψεις προέβη ο Γιώργος Ανθρακεύς, νομικός του ευρωπαϊκού δικαίου.
Η συμφωνία σύνδεσης ΕΟΚ – Τουρκίας του 1963 είναι ευρωπαϊκό δίκαιο από τον Δεκέμβριο της δωδεκάτης Σεπτεμβρίου του 1977 (12.09.1977) όπου πήρε ΦΕΚ των ευρωπαϊκών κοινοτήτων και αναγνωρίζει επίσημα και η ίδια η Τουρκία την αρμοδιότητα του δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης του Λουξεμβούργου. Σε αυτό, προβλέπεται ρητώς η όποια δικαστική επίλυση διαφοράς να λαμβάνεται στο Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
Επίσης, η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 κατέστη ευρωπαϊκό δίκαιο από την 23 Ιουνίου 1998, όπου και πήρε ΦΕΚ των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Στην πέμπτη σελίδα πριν το τέλος του κειμένου ορίζεται ρητώς ότι το ζήτημα των αλιευτικών πόρων αποτελεί αποκλειστική αρμοδιότητα της ΕΕ.
Σε περίπτωση μη συμμετοχής της ΕΕ σε διαδικασία οριοθέτησης θαλάσσιας ζώνης μεταξύ Ελλάδος και Τουρκίας τότε η διαδικασία αυτή μπορεί να καταστεί ακυρώσιμη λόγω και των δικαιωμάτων αρμοδιότητας και της ΕΕ. Για την Τουρκία το κείμενο αποτελεί κοινοτικό κεκτημένο και βασική προϋπόθεση εισδοχής στην ΕΕ, η τήρηση της Σύμβασης για το δίκαιο της θάλασσας ως ευρωπαϊκό πλέον δίκαιο.
Προτείνονται δύο εφικτές νομικές εκδοχές μεταξύ Ελλάδος Και Κύπρου για οριοθέτηση ΑΟΖ όπου προβλέπονται ρητώς στο δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης:
1. Άρθρο 273 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
“Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο είναι αρμόδιο επί οποιασδήποτε διαφοράς μεταξύ των κρατών μελών, συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών, αν η διαφορά αυτή του υποβληθεί δυνάμει συνυποσχετικού”.
Παρατήρηση:
Συναφούς με το αντικείμενο των Συνθηκών σημαίνει να έχει καταστεί ενωσιακό δίκαιο με οποιανδήποτε τρόπο. Η Σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας του 1982 έχει ισχύ ενωσιακού δικαίου από την 23 Ιουνίου 1998 και σαφώς η Ελλάδα και η Κύπρος το ζήτημα της οριοθέτησης ζώνης αλιείας μεταξύ τους μπορούν να το εντάξουν με συνυποσχετικό στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο.
2. Άρθρο 259 Συνθήκη για τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης
“Κάθε κράτος μέλος δύναται να προσφύγει στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, αν κρίνει ότι άλλο κράτος μέλος έχει παραβεί υποχρέωσή του εκ των Συνθηκών. Πριν ένα κράτος μέλος ασκήσει προσφυγή κατά άλλου κράτους μέλους, επικαλούμενο παράβαση υποχρεώσεως εκ των Συνθηκών, οφείλει να φέρει το ζήτημα στην Επιτροπή. Η Επιτροπή διατυπώνει αιτιολογημένη γνώμη επί του θέματος, αφού προηγουμένως παρέχει τη δυνατότητα στα ενδιαφερόμενα κράτη να προβούν κατ’ αντιδικία σε γραπτές ή προφορικές παρατηρήσεις. Αν η Επιτροπή δεν διατυπώνει γνώμη εντός τριών μηνών από της υποβολής της αιτήσεως, η προσφυγή δύναται να κατατεθεί στο Δικαστήριο και χωρίς τη γνώμη της Επιτροπής”.
Παρατήρηση:
Εάν η Ελλάδα αρνηθεί την υπογραφή συνυποσχετικού με την Κύπρο για παραπομπή της οριοθέτησης στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τότε η Κύπρος να προβεί κατά της Ελλάδας στο δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Video
Αποφασισμένος να συγκρουστεί με όλους ο Ερντογάν!
Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Σάββας Καλεντερίδης: Αυτό πρέπει να το έχει υπόψιν της η Ελλάδα. Αποφασισμένος να παίξει δυνατά και να συγκρουστεί με ΗΠΑ, Ισραήλ, Εβραίους, Σιωνιστές ο Ερντογάν. Δεν είναι δυνατόν να καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με αυτόν και να περιμένεις και να υποχωρήσει κιόλας. Αποφύγετε στοχοποιήσεις προσώπων – Δεν υπάρχει απέναντι πλευρά του Αιγαίου. Υπάρχει το Αιγαίο με τα νησιά που είναι ελληνικά. Προσέξτε που μας πάνε. Μας κάνουν πλύση εγκεφάλου. Είναι μεγάλο πρόβλημα για την ελληνική κοινωνία. Μας πετάνε προπαγάνδα και δεν σκεφτόμαστε.
Ο Σάββας Καλεντερίδης στην εκπομπή Skal Wars – Powered by XAK την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024
Τα θέματα της εκπομπής
1. Ισχυρές ενδείξεις για μεγάλο κοίτασμα νοτιοδυτικά της Κρήτης | 02:40
2. Το πρόγραμμα ήλιος και η δημογραφική τραγωδία | 14:37
3. Ο Ελληνισμός στην Αλβανία σε στενωμπό – Τραγική ήττα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής με τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Αλβανίας | 17:07
4. Η τριμερής στη Νέα Υόρκη | 25:37
5. Αποφασισμένος να κοντραριστεί με όλους ο Ερντογάν | 32:50
6. Πότε θα χτυπήσει το Ισραήλ το Ιράν; Το σχέδιο, οι στόχοι και το timing της Ισραηλινής επίθεσης | 38:35
7. ΗΠΑ: Κακός χαμός με τις πρόωρες εκλογές στη Τζόρτζια – Οι εκλογές θα εξελιχθούν σε θρίλερ | 52:19
8. Ρωσία κατά ΗΠΑ για όσα γίνονται στην Κορέα – Θέλουν να ξεσπάσει άλλη μια φωτιά | 59:03
Video
Η φωνή της Αρμενίας: Αυτή είναι η ωμή αλήθεια

Η φωνή της Αρμενίας – Παρουσιάζει η Λιάναν Μανουκιάν
Ελληνόφωνο δελτίο ειδήσεων με την υποστήριξη της Δημόσιας Ραδιοφωνίας της Αρμενίας
Ενημέρωση στις 15 Οκτωβρίου 2024
-
Αναλύσεις2 εβδομάδες πριν
Μάικλ Ρούμπιν στη Hellas Journal: Η σύλληψη Ιμάμογλου σηματοδοτεί ότι ο Ερντογάν θα απελευθερώσει τον Οτζαλάν μέσα σε νεκροσακούλα!
-
Άμυνα1 μήνα πριν
Ισραηλινή δημοσιογράφος: “Με τη διάλυση του NATO η Τουρκία θα βρεθεί σε μεγάλο κίνδυνο! Θα χωριστεί στα δύο”
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Έρχεται «τσουνάμι» αποκαλύψεων και στην Ελλάδα για USAID! Οι ΜΚΟ του Soros και οι Πρέσπες του Τσίπρα
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Έλληνας από τον Δομοκό αιχμάλωτος των Ουκρανών
-
Πολιτική2 μήνες πριν
Αποκάλυψη Στρος Καν! Με έφαγαν οι ΗΠΑ όπως και τον Καραμανλή!
-
Απόψεις2 μήνες πριν
Διαβεβαιώνω τον κ. Μητσοτάκη ότι η κυβέρνησή του δεν έχει μέλλον
-
Πολιτική1 μήνα πριν
Συναγερμός από τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης! “Αθόρυβος εποικισμός – Βούλγαροι και Τούρκοι αγοράζουν σπίτια στην περιοχή”
-
Αναλύσεις2 μήνες πριν
Ο Τραμπ δεν ξεχνά τί έκανε η Ελλάδα!