REAL TIME |

Weather Icon
Ρωσία , Τουρκία 23 Ιουνίου 2022

Κατέπεσε ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Αργυρούπολη του Πόντου

Κατέπεσε ρωσικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην Αργυρούπολη του Πόντου

Σοβαρός προβληματισμός στην Τουρκία για τον έλεγχο του εναέριου χώρου της

Εντυπωσιακές αξιολογήσεις προήλθαν από στρατιωτικούς εμπειρογνώμονες για το ρωσικό UAV μοντέλου Orlan-10, το οποίο έπεσε στο ορεινό έδαφος του νομού Αργυρούπολης – Gümüşhane, στην περιοχή του Πόντου. Προέκυψε το ερώτημα εάν η Ρωσία δοκιμάζει τον εναέριο χώρο της Τουρκίας και προσπαθεί να εντοπίσει τις αδυναμίες της τουρκικής αεράμυνας.

Ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος ρωσικής κατασκευής βρέθηκε σε ορεινή περιοχή στην περιοχή Kürtün του νομού Αργυρούπολης – Gümüşhane. Όπως έγινε γνωστό, οι πολίτες που πήγαν να μαζέψουν μανιτάρια βρήκαν το UAV, το οποίο εκτιμάται ότι είναι το μοντέλο Orlan-10, ενώ παραμένει άγνωστο πότε συνετρίβη. Έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι το UAV πέταξε για εκατοντάδες χιλιόμετρα απαρατήρητο πάνω από τον εναέριο χώρο της Τουρκίας.

Στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες σχολίασαν: «Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε ότι έχουμε αδυναμία εντοπισμού των drones που πετούν σε χαμηλά υψόμετρα».

Πολίτες που πήγαν να μαζέψουν μανιτάρια σε μια ορεινή περιοχή μεταξύ του χωριού Tilkicek της περιοχής Kürtün του νομού Αργυρούπολης – Gümüşhane και του οροπεδίου Kazıkbeli, βρήκαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (UAV) ρωσικής κατασκευής.

Οι δυνάμεις ασφαλείας, που στάλθηκαν στην περιοχή μετά την ειδοποίηση, διαπίστωσαν ότι το UAV με άνοιγμα φτερών περίπου 3 μέτρα είναι ρωσικής κατασκευής μοντέλο Orlan-10 για άοπλη αναγνώριση.

Θεωρείται ότι κατέπεσε μετά τη διακοπή του σήματος

Θεωρείται ότι το συγκεκριμένο UAV, με εμβέλεια 1.400 χιλιομέτρων, ήρθε μόνο του στην περιοχή αυτή αφού χάθηκε το σήμα από την περιοχή της Ουκρανίας ή την περιοχή της Συρίας λόγω του πολέμου που είναι σε εξέλιξη εκεί.

Αξιολογώντας το περιστατικό, στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες ερμήνευσαν την ικανότητα του ρωσικού UAV να προχωρά απαρατήρητα για χιλιόμετρα στον τουρκικό εναέριο χώρο ως σημαντική αδυναμία.

Οι ειδικοί προειδοποίησαν ότι τα συστήματα ραντάρ μας είναι ανεπαρκή έναντι UAV χαμηλού υψομέτρου και μικρού μεγέθους. Οι ειδικοί εκτίμησαν ότι η εύρεση του UAV από πτώση σε περιοχή του νομού Αργυρούπολης – Gümüşhane είναι μια σημαντική ευκαιρία από την άποψη της αποκάλυψης της αδυναμίας μας.

Το UAV, το οποίο παρελήφθη από το σημείο από τις δυνάμεις ασφαλείας, στάλθηκε στην Άγκυρα για εξέταση.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube