Weather Icon

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στοχεύουν σε εμπορικές συναλλαγές 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στοχεύουν σε εμπορικές συναλλαγές 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων

Ο επικεφαλής του Τουρκικού Συμβουλίου Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων «DEİK» Νάιλ Όλπακ δήλωσε ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία στοχεύουν να φτάσουν σε όγκο εμπορικών συναλλαγών αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέχρι το επόμενο έτος 2023, όπως σημειώνει η Turk Press.

Προέβη σε δηλώσεις στο πρακτορείο Anadolu, μετά τη συμμετοχή του στη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης επιχειρήσεων και επενδύσεων στην τουρκική πρωτεύουσα, Άγκυρα, η οποία συγκέντρωσε εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου από τις δύο χώρες, στο περιθώριο της επίσκεψης του Σαουδάραβα διαδόχου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν στην Τουρκία.

Ο Όλπακ επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία έχουν ολοκληρώσει προηγουμένως κοινά έργα και έργα, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων.

Τόνισε τη σημασία της επίσκεψης του Σαουδάραβα διαδόχου στην Άγκυρα και της συνάντησής του με τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επισήμανε ότι αντιπροσωπεία 35 Σαουδαράβων επιχειρηματιών συνοδευόταν από τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν κατά την επίσκεψή του στην Άγκυρα.

Ανέφερε ότι στη συνάντηση στρογγυλής τραπέζης συζητήθηκαν τρόποι μεταφοράς των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε προχωρημένο στάδιο και αντιστάθμισης για όσα χάθηκαν την προηγούμενη περίοδο.

Ο Όλπακ εξήρε την επίσκεψη και το περιεχόμενό της και τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στο περιθώριο, αναφέροντας ότι η σαουδαραβική πλευρά τους πρόσφερε συνεργασία σε σαουδαραβικά έργα.

Πρόσθεσε ότι η σαουδαραβική πλευρά εξήρε την τεχνογνωσία των τουρκικών εταιρειών στον τομέα των εργολαβιών, εκφράζοντας την επιθυμία της να συνεργαστεί μαζί τους στα τεράστια σαουδαραβικά έργα.

Τόνισε τη σημασία της θετικής ατμόσφαιρας που επικράτησε στη συνάντηση του προέδρου Ερντογάν με τον διάδοχο του θρόνου Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, όσον αφορά το άνοιγμα της πόρτας στη συνεργασία μεταξύ του επιχειρηματικού κόσμου των δύο χωρών.

Επεσήμανε τη δυνατότητα επίτευξης όγκου εμπορικών συναλλαγών αξίας 10 δισεκατομμυρίων δολαρίων μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Τουρκίας μέχρι το επόμενο έτος.

Χθες, Τετάρτη, ο Σαουδάραβας πρίγκιπας διάδοχος Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν ολοκλήρωσε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα Άγκυρα, κατά την οποία συνάντησε τον Πρόεδρο Ερντογάν, όπου είχαν διμερείς συνομιλίες και σε επίπεδο αντιπροσωπείας.

The Hellenic Information Team

               

 

 © Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος  Ἐχέδωρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube