Weather Icon
Ινδία 8 Ιουνίου 2022

Η Ινδία πραγματοποίησε με επιτυχία την δοκιμή του πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου Agni 4

Η Ινδία πραγματοποίησε με επιτυχία την δοκιμή του πυρηνικού βαλλιστικού πυραύλου Agni 4

Η Ινδία πραγματοποίησε τη Δευτέρα επιτυχώς μια νυχτερινή εκτόξευση του πυρηνικά ικανού βαλλιστικού πυραύλου Agni-4 από το νησί APJ Abdul Kalam στην Odisha, σηματοδοτώντας μια σημαντική ώθηση στις στρατιωτικές δυνατότητες της χώρας.

Σε μια σύντομη δήλωση, το υπουργείο Άμυνας είπε ότι η «εκπαιδευτική εκτόξευση» του πυραύλου πραγματοποιήθηκε γύρω στις 7:30 μ.μ.

Γίνεται γνωστό ότι ο πύραυλος έχει βεληνεκές περίπου 4.000 χιλιομέτρων. Το υπουργείο Άμυνας είπε ότι η επιτυχημένη δοκιμή του Agni-4 επιβεβαιώνει την πολιτική της Ινδίας να έχει μια «αξιόπιστη ελάχιστη ικανότητα αποτροπής».

«Μια επιτυχημένη εκπαιδευτική εκτόξευση ενός βαλλιστικού πυραύλου μέσου βεληνεκούς, Agni-4, πραγματοποιήθηκε περίπου στις 19:30 στις 6 Ιουνίου από το νησί APJ Abdul Kalam, Odisha», ανέφερε το υπουργείο.

«Η επιτυχής δοκιμή ήταν μέρος των συνηθισμένων εκτοξεύσεων εκπαίδευσης χρηστών που πραγματοποιήθηκαν υπό την αιγίδα της Διοίκησης Στρατηγικών Δυνάμεων», ανέφερε. Το υπουργείο είπε ότι η εκτόξευση επικύρωσε όλες τις λειτουργικές παραμέτρους καθώς και την αξιοπιστία του συστήματος.

«Η επιτυχημένη δοκιμή επιβεβαιώνει την πολιτική της Ινδίας να έχει μια «αξιόπιστη ικανότητα αποτροπής»», ανέφερε. Η δοκιμαστική εκτόξευση του πυραύλου έγινε εν μέσω της παρατεταμένης διαμάχης στα σύνορα της Ινδίας με την Κίνα στο ανατολικό Λαντάκ.

Η Ινδία ενισχύει σταθερά τη συνολική της στρατιωτική ισχύ τα τελευταία δύο χρόνια. Έχει πραγματοποιήσει επιτυχείς δοκιμές αρκετών πυραύλων κατά τη διάρκεια της περιόδου.

Τον περασμένο μήνα, η Ινδία εκτόξευσε επιτυχώς μια έκδοση εκτεταμένου βεληνεκούς του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ BrahMos από ένα μαχητικό αεροσκάφος Sukhoi. Ήταν η πρώτη εκτόξευση της εκτεταμένης εμβέλειας έκδοσης του πυραύλου BrahMos από αεροσκάφος Su-30MKI. Μια αντιπλοϊκή έκδοση του υπερηχητικού πυραύλου κρουζ BrahMos εκτοξεύτηκε επιτυχώς από κοινού από το ινδικό Ναυτικό και τη Διοίκηση Andaman και Nicobar στις 27 Απριλίου.

ΠΗΓΗ: directus.gr

 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube