Weather Icon

Η φωνή της Αρμενίας: Ευχές Πούτιν και άγαλμα στον υπερκατάσκοπο

Η φωνή της Αρμενίας: Ευχές Πούτιν και άγαλμα στον υπερκατάσκοπο

Η φωνή της Αρμενίας: Ευχές Πούτιν και άγαλμα στον υπερκατάσκοπο!


 

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ ΜΙΣΟΥΣΤΙΝ ΣΤΟΝ ΠΑΣΙΝΙΑΝ

Το μήνυμα του Προέδρου της Ρωσίας αναφέρει:

«Αγαπητέ Νικόλ Βοβάεβιτς,

Παρακαλώ δεχθείτε τα ειλικρινή συγχαρητήρια για τα γενέθλιά σας.

Είμαι βέβαιος ότι, στο πλαίσιο του εποικοδομητικού διαλόγου που έχει καθιερωθεί μεταξύ των χωρών μας, θα συνεχίσουμε τη στενή κοινή εργασία για την περαιτέρω ενίσχυση των συμμαχικών σχέσεων Ρωσίας-Αρμενίας που είναι προς το όφελος των αδελφικών λαών μας. Σας εύχομαι ειλικρινά καλή υγεία, ευτυχία, ευημερία και επιτυχία στις κρατικές δραστηριότητές σας”.

Τα συγχαρητήρια του Μιχαήλ Μισούστιν:

«Αγαπητέ Νικόλ Βοβάεβιτς,

Οι κυβερνήσεις εργάζονται ενεργά για την επέκταση της μεγάλης εμπορικής και επενδυτικής συνεργασίας, των μεγάλων κοινών έργων στους τομείς της ενέργειας, της βιομηχανίας, των υποδομών μεταφορών, της επιστήμης, του πολιτισμού κ.λπ. Είμαι πεπεισμένος ότι η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών για την εμβάθυνση της ολοκλήρωσης στο πλαίσιο της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και της Κοινοπολιτείας των Ανεξάρτητων Κρατών ανταποκρίνεται πλήρως στα συμφέροντα της Ρωσικής Ομοσπονδίας και της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

Σας εύχομαι ειλικρινά, αγαπητέ Νικόλ Βοβάεβιτς καλή υγεία, ευημερία, νέα επιτεύγματα στην υπεύθυνη κρατική σας δραστηριότητα “.

ΤΟ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΩΝ

Το Αζερμπαϊτζάν δεν ανταποκρίθηκε στην πρόταση της Αρμενίας να κατοχυρώσει νομικά την υποχρέωση για το άνοιγμα των επικοινωνιών, γράφει το Σπούτνικ Αρμενία σύμφωνα με το γραφείο του Αρμένιου αντιπροέδρου της κυβέρνησης Μχερ Γκριγκοριάν.

Στις 31 Μαρτίου, σε κυβερνητική συνεδρίαση ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν δήλωσε ότι οι υποχρεώσεις για ξεμπλοκάρισμα των δρόμων μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν πρέπει να είναι αμοιβαίες. Δήλωσε ότι η Αρμενία είναι έτοιμη να κατασκευάσει όπως αυτοκινητόδρομο έτσι και σιδηρόδρομο, ωστόσο θεωρεί σημαντικό να υπογράψει την αντίστοιχη συμφωνία με το Αζερμπαϊτζάν, η οποία θα έχει νομική ισχύ.

“Βλέπουμε πολύ συγκεκριμένους κινδύνους: θα κατασκευάσουμε δρόμο και το Αζερμπαϊτζάν θα αρνηθεί να ανοίξει τα σύνορα. Αυτό θα σημαίνει, ότι η Αρμενία δεν θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει τις υποδομές, στις οποίες θα δαπανήσει εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια”, δήλωσε τότε ο Πασινιάν.

Στο γραφείο του Μχερ Γκριγκοριάν, ο οποίος είναι και ο συμπρόεδρος της τριμερούς ομάδας εργασίας για την απεμπλοκή των μεταφορών είπαν ότι το Αζερμπαϊτζάν δεν έχει ανταποκριθεί ακόμη σε αυτό το ζήτημα και ο συγκεκριμένος κίνδυνος εξακολουθεί να υπάρχει. Ερωτηθείς αν η Αρμενία θα ξεκινήσει/θα συνεχίσει την κατασκευή υπό τις συνθήκες διατήρησης αυτού του κινδύνου, μας είπαν τα εξής:

«Η Αρμενία εντοπίζει και διορθώνει όλους αυτούς τους κινδύνους για την ορθή διαχείρισή τους».

Δεν έχουν καθοριστεί επίσης ο διάδρομος και το κόστος μιας πιθανής εθνικής οδού, όπως δήλωσε αρκετές φορές ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας – «αυτά τα ζητήματα βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της συζήτησης», είπαν.

Να σημειωθεί ότι δεν είναι ακόμη γνωστό με ποια μέσα θα κατασκευαστεί ο σιδηρόδρομος Yeraskh-Horadiz στο έδαφος της Αρμενίας.

ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ 2024

Ο Πρωθυπουργός της Αρμενίας Νικόλ Πασινιάν τόνισε την πολιτική αποφασιστικότητα της κυβερνούσας πολιτικής δύναμης στο ζήτημα της εισαγωγής ενός συστήματος καθολικής διακήρυξης εισοδήματων ατόμων.

Ο Πασινιάν έθιξε αυτό το θέμα σε κοινή συνεδρίαση των Μόνιμων Επιτροπών της Εθνοσυνέλευσης κατά τη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού της Δημοκρατίας της Αρμενίας.

“Θέλω να επισημάνω την πολιτική μας αποφασιστικότητα για την διεξαγωγή ενος συστήματος διακήρυξης. Με άλλα λόγια, όλοι οι πολίτες της Αρμενίας πρέπει να δηλώσουν το εισόδημά τους, το οποίο θα τεθεί σε ισχύ από το 2024”, δήλωσε ο Πασινιάν.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, αυτό έχει πολύ σημαντική οικονομική, πολιτική και πολιτιστική σημασία.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΟΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΠΟΒΑΛΛΕΙ ΟΣΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΣΚΑΣΙΑΡΧΕΙΟ»

Θα θέσω το ζήτημα στέρησης εντολών από αρκετούς βουλευτές στο Συμβούλιο της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας. Αυτό ανέφερε σε συνέντευξη με δημοσιογράφους στο Κοινοβούλιο ο Πρόεδρος της ΕΣ Αλέν Σιμονιάν, μιλόντας για απουσία των βουλευτών.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κανονισμός της Εθνοσυνέλευσης της Αρμενίας ορίζει ότι εάν ένας βουλευτής απουσιάζει από περισσότερες από τις μισές συνεδριάσεις της συνόδου για αδικαιολόγητο λόγο, το Συμβούλιο της Εθνοσυνέλευσης έχει το δικαίωμα να λάβει απόφαση και να υποβάλει αίτηση στο Συνταγματικό Δικαστήριο για το θέμα της στέρησης της τελευταίας εντολής. Τόσες απουσίες έχουν αυτή τη στιγμή περίπου 10 βουλευτές από μπλοκ της αντιπολίτευσης.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΑΡΤΣΑΧ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Στο πλαίσιο της επίσκεψης στην Κύπρο, η αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο της Εθνοσυνέλευσης της Δημοκρατίας της Αρμενίας Arthur Tovmasyan συναντήθηκε με τον Κύπριο ευρωβουλευτή Κώστα Μαυρίτη.

Η αντιπροσωπεία του Αρτσάχ στην Κύπρο παρακολούθησε επίσης την ετήσια συναυλία της Ομάδας Χορού Hamazkayin αφιερωμένη στο Μελκονιάν Εκπαιδευτικό Ίδρυμα.

ΤΟΥΡΚΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΥΝ ΑΛΒΑΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΖΕΡΟΥΣ ΣΕ ΑΠΟΒΑΣΕΙΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΗΣΙΑ

Η Τουρκία αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να διενεργήσει άσκηση νοτιοανατολικά της Καρπάθου δεσμεύοντας περιοχή, ισχυριζόμενη ότι ο χώρος αυτός είναι τουρκικής δικαιοδοσίας!

Την ίδια στιγμή χώρες φιλικές προς την Άγκυρα, όπως το Αζερμπαϊτζάν και η Αλβανία συμμετέχουν στην άσκηση «ΕΦΕΣ» και στρατιώτες τους εκπαιδεύονται από Τούρκους στο πως θα επιβιβαστούν σε αποβατικές λέμβους προκειμένου να αποβιβαστούν σε «εχθρική» ακτή κι ενώ ο υπουργός Άμυνας της Αλβανίας αναμένεται στην Αθήνα…

Στην άσκηση συμμετέχουν και οι ΗΠΑ… και η Γαλλία… και το Πακιστάν που διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με την Τουρκία

Ανάμεσα στα σενάρια είναι και εκείνα κατά τα οποία αεραποβάσεις με σμήνη ελικοπτέρων πλησιάζουν σε ακτή που έχει θεωρηθεί εχθρική και νωρίτερα έχει δεχτεί πλήγματα από επιθετικά ελικόπτερα του τουρκικού στρατού.

Η Τουρκική πολεμική αεροπορία και την Κυριακή σημείωσε παραβιάσεις του Εθνικού Εναέριου Χώρου, γράφει το pentapostagma. Με ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος πέρασε «σουβλάκι» τα όρια του ΕΕΧ των νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου 16 φορές!

Πεντακόσια εξήντα εννέα χρόνια από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης κα ο νεοοθωμανικός αναθεωρητισμός δείχνει ξεκάθαρα τις προθέσεις του με επιθετική ρητορική, φιέστες για την αποφράδα για τον ελληνισμό ημέρα και αποβατικές ασκήσεις σε μικρή απόσταση από ελληνικά νησιά όπως η Χίος, η Σάμος και η Λέσβος.

Ο Ερντογάν επιστρέφοντας από το Αζερμπαϊτζάν και ερωτηθείς για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις κατέταξε την Ελλάδα στους εχθρούς της Τουρκίας και απείλησε…

«Είμαστε φίλοι με αυτούς που είναι φίλοι μαζί μας, αλλά πρέπει να ξέρουν καλά πως θα κάνουμε ό, τι χρειάζεται με αυτούς που μας βλέπουν ως εχθρό» είπε χαρακτηριστικά

ΑΓΑΛΜΑ ΘΡΥΛΙΚΟΥ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟΥ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΥ ΣΤΗ ΜΟΣΧΑ

Άγαλμα προς τιμή του θρυλικού κατασκόπου, Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Γκεβόρκ Βαρτανιάν έχει εγκατασταθεί στη Μόσχα στο έδαφος του σχολείου αριθ. 2070, το οποίο φέρει το όνομά του, γράφει η RIA Novosti.

Ο Βαρτανιάν ένα από τα λαμπρότερα σύμβολα της ρωσικής παράνομης υπηρεσίας κατασκοπών. Ο χώρος του μνημείου βρίσκεται κοντά στα κεντρικά γραφεία της Ρωσικής Υπηρεσίας Εξωτερικών Πληροφοριών.

Δημιουργός του αγάλματος είναι ο γλύπτης Αλεξάντερ Γκολοβάτσεφ.

“Όλοι γνωρίζουμε ότι για πολλά χρόνια αυτός και η σύζυγός του Γκοάρ Βαρτανιάν εργάστηκαν ως κατάσκοποι. Ο Γκεβόρκ Αντρέεβιτς έκανε την επιλογή του σε ηλικία 16 ετών και πήρε τον δρόμο κατά του φασισμού. Μαζί με την σύζυγό του Γκοάρ Βαρτανιάν έχουν αποτρέψει τη ναζιστική επιχείρηση «Μεγάλο Άλμα» που είχε στόχο την ταυτόχρονη δολοφονία των τριών ηγετών των Συμμάχων, του Σοβιετικού Ιωσήφ Στάλιν, του Βρετανού Ουίνστον Τσώρτσιλ και του Αμερικανού Φραγκλίνου Ντελάνο Ρούζβελτ κατά τη διάρκεια της διάσκεψης της Τεχεράνης το 1943.

ΙΡΑΝΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ

Ο Αντιπρόεδρος Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιράν ανακοίνωσε ότι στην Αρμενία θα ιδρυθεί ο Ιρανικός Οίκος Καινοτομίας και Τεχνολογίας (iHiT) αναφέρει το Mehr News.

Τα γραφεία IHIT άνοιξαν σε άλλες χώρες πριν μερικά χρόνια για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων.

Τα γραφεία είναι ήδη ανοικτά σε τέτοιες χώρες όπως είναι η Ρωσία, η Τουρκία, η Κίνα, η Συρία και η Κένυα. Ο Αντιπρόεδρος πρόσθεσε ότι στο μέλλον θα ανοίξουν τέτοια γραφεία και στην Αρμενία καθώς και στο Ιράκ για το ίδιο σκοπό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube