Weather Icon

Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία προπαρασκευάζει πολεμικές ενέργειες

Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία προπαρασκευάζει πολεμικές ενέργειες

Γιώργος Φίλης: Η Τουρκία προπαρασκευάζει πολεμικές ενέργειες

Την αύξηση της τουρκικής επιθετικότητας με την κορύφωση της προκλητικής ρητορικής και αναθεωρητισμού σχολίασε ο Γιώργος Φίλης, ο οποίος εκτίμησε ότι η Τουρκία έχει επιλέξει την τροχιά σύγκρουσης με τον Ελληνισμό σε Ελλάδα και Κύπρο και δεν αναβαθμίζει απλά ποιοτικά τις απειλές της, αλλά προχωρά σε προπαρασκευή πολεμικών ενεργειών προετοιμάζοντας καθολικά με την πολιτικής της ελίτ , τους ακαδημαϊκούς και τα μμε , για την επιλογή της αυτή.

Η Ελλάδα , είπε, οφείλει να ξεκαθαρίσει ρητά πρώτιστα στις ΗΠΑ και τους άλλους συμμάχους και φυσικά και στη Τουρκία, ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα έχει σημειακή απάντηση και χαρακτήρα, ενώ παράλληλα τόνισε πως πρέπει άμεσα να ενεργοποιηθεί η αμυντική συμφωνία με την Γαλλία. Αυτή η ρητή , όπως είπε δήλωση , θα ξεκαθάριζε πως η Ελλάδα δεν πρόκειται να πάει σε σημειακή αντιπαράθεση μόνο και μόνο για να οδηγηθεί σε ένα τραπέζι υπό πίεση για αποφυγή πολέμου, με επίδικο συνομιλίες επί των Τουρκικών απαιτήσεων. Κατά τον ίδιο η Τουρκία αν δεν λάβει πειστικό μήνυμα αποτροπής, θα επιχειρήσει κίνηση να μην έχει κανείς πλέον αυταπάτη και επειδή δεν θέλει μόνο θαλάσσιες ζώνες αλλά και χώρο, είναι προφανές κατά την γνώμη του , ότι ο σχεδιασμός της περιλαμβάνει νησιά του Ανατολικού Αιγαίου αλλά και καταστάσεις στη Κύπρο.

Ο καθηγητής Ευρωπαϊκών Θεμάτων και διδάκτορας Γεωπολιτικής , Γιώργος Φίλης, στον 98.4 και τον Γιώργο Σαχίνη, στις 8 Ιουνίου 2022.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube