Weather Icon
ΗΠΑ 27 Ιουνίου 2022

Ετικέτες, ταμπέλες και πραγματικότητα

Ετικέτες, ταμπέλες και πραγματικότητα

Την Παρασκευή το Ανώτατο Δικαστήριο των Ηνωμένων Πολιτειών (SCOTUS – Supreme Court Of The United States) αποφάσισε να ανατρέψει παλιότερη απόφαση του, με την οποία υποχρεώνονταν οι Πολιτείες να διατηρούν τις αμβλώσεις, ως ελεύθερη επιλογή των πολιτών. 

Πλέον η κάθε Πολιτεία έχει τη δυνατότητα να καθορίσει μόνη της τη νομοθεσία που θα εφαρμόσει στο θέμα.

Προφανώς πρόκειται για αποφάσεις στηριγμένες στην προκατάληψη, μεροληπτικές και αυτοαναιρούμενες. Δίκαια ξέσπασαν μεγάλες αντιδράσεις απέναντι και στις δύο. Σε εκείνες τις αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στην Ελλάδα, πρωτοστάτησαν οι φωνές που αναθεμάτιζαν τους “συντηρητικούς” δικαστές, που “στερούν τα δικαιώματα των γυναικών” κ.ο.κ. 

Κι εδώ υπάρχει πρόβλημα. Όπως συμβαίνει πάμπολλες φορές στη χώρα, πρόκειται για μια ακόμη τεράστια μπουρδολογία που μια συγκεκριμένη μερίδα του πολιτικού φάσματος έχει κατορθώσει να επιβάλλει, με αποτέλεσμα να παραμορφώνονται οι έννοιες και, ώρες-ώρες, ο δημόσιος διάλογος να μετατρέπεται σ’ ένα μπάχαλο χωρίς όρια, όπου όλοι αποκαλούν όλους με διάφορους χαρακτηρισμούς δίχως αυτοί οι χαρακτηρισμοί να αντιστοιχούν στην πραγματική τους σημασία ή τις πράξεις και θέσεις των χαρακτηριζόμενων.

Από τους έξι (σε σύνολο εννέα που αριθμεί η Ολομέλεια) ισόβιους Ανώτατους  Δικαστές των ΗΠΑ που έχουν διοριστεί από Ρεπουμπλικάνο Προέδρο, αυτοί που δίνουν την κλίση στη ζυγαριά για τέτοιου είδους αποφάσεις τις αποφάσεις είναι οι τρείς που διόρισε κατά την θητεία του ο Ντόναλντ Τραμπ (Gorsuch, Kavanaugh και Coney Barrett). Οι οποίοι όμως, δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη Συντηρητική παράταξη. Η αναφορά και μόνο πως ανήκουν στους Συντηρητικούς, κάνει π.χ. τον γερουσιαστή John McCain ή τον Ronald Reagan, να στριφογυρίζουν στα μνήματά τους.

Πρόκειται απλά για τρεις από τους πάμπολλους παλαβούς διαφόρων ειδών που έχουν εισβάλλει στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα τα τελευταία χρόνια, για τρεις φανατικούς του Tea Party και των θεωριών συνωμοσίας. Οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με τη Δεξιά και τον φιλελευθερισμό. Τρεις δικαστές που ουσιαστικά είπαν ψέματα ενόρκως για το θέμα των αμβλώσεων, κατά τις ακροάσεις του Κογκρέσου για την έγκριση της υποψηφιότητάς τους και σήμερα εξευτελίζουν τη Δημοκρατία στις ΗΠΑ. Εάν διανύαμε την εποχή Ρέιγκαν ή Μπους, αυτοί οι τύποι δεν θα περνούσαν ούτε απ’ έξω από το Κογκρέσο, πολύ δε περισσότερο από έδρα του Ανωτάτου Δικαστηρίου!

Παρ’ όλα αυτά, στην Ελλάδα τους αποκαλούμε Συντηρητικούς…

Πολλοί θα σκεφτούν πως δεν συμβαίνει τίποτα επειδή δίνεται έτσι ανεύθυνα αυτή η “ταμπέλα”, πως ελάχιστη σημασία έχει, αν έχει κάποια. Έχουν όμως άδικο! 

για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube