Weather Icon

Ερντογάν: Συνομιλία με Μπάιντεν, νέα επίθεση στην Ελλάδα πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Ερντογάν: Συνομιλία με Μπάιντεν, νέα επίθεση στην Ελλάδα πριν τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ

Του Μανώλη Κωστίδη

Συνομιλία με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, είχε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους στην Άγκυρα, ενόψει της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε ότι θα συναντηθεί με τον κ. Μπάιντεν απόψε ή αύριο.

Ο κ. Ερντογάν εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ελλάδα, κατηγορώντας την πως είναι «καταφύγιο των Γκιουλενιστών». Αναφερόμενος στην πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, είπε ότι «πήγε και κατηγόρησε την Τουρκία για τα F-16».

Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, ο Τούρκος πρόεδρος σημείωσε ότι δεν θα υπάρξει συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό μέχρι η Αθήνα να «συνέλθει».

Στάθηκε, δε, εκ νέου στη δημιουργία αμερικανικών βάσεων στην Ελλάδα. «Στην Ελλάδα πήγατε και χτίσατε εννέα βάσεις. Εναντίον ποιου; Λένε εναντίον της Ρωσίας…» σημείωσε.

Ως προς τα αιτήματα Σουηδίας και Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, είπε ότι «θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι ανησυχίες μας».

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube