Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Ρωσία , Τουρκία 23 Ιουνίου 2022

Επίθεση Μενέντεζ κατά Τουρκίας: Η στάση τους απέναντι σε Σουηδία-Φινλανδία εξυπηρετεί τον Πούτιν

Επίθεση Μενέντεζ κατά Τουρκίας: Η στάση τους απέναντι σε Σουηδία-Φινλανδία εξυπηρετεί τον Πούτιν

Μενέντεζ: Σουηδία και Φινλανδία ακολουθούν την ίδια πολιτική με τις ΗΠΑ στο Κουρδικό

“Oι επιφυλάξεις που εκφράζει η Τουρκία, στο παρά πέντε, στην ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ εξυπηρετούν μόνο τον Πούτιν”, είπε ο ο πρόεδρος της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας Ρόμπερτ Μενέντεζ κατά την ομιλία του στην ακρόαση της Γερουσίας όπου εξετάζεται η ενταξιακή πορεία Σουηδίας και Φινλανδίας.

Συνέχισε ψέγοντας την Τουρκία για τη στάση της λέγοντας ότι δεν θα έπρεπε να είναι απαραίτητες “παραχωρήσεις” για να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ δύο “μεγάλες δημοκρατίες”.

Επίσης, ο κ. Μενέντεζ τόνισε ότι Σουηδία και Φινλανδία ακολουθούν την ίδια πολιτική με τις ΗΠΑ στο θέμα του ΡΚΚ και του YPG και η Τουρκία δεν έχει κανένα δικαίωμα να προβάλει ενστάσεις για τις δύο αυτές δημοκρατικές χώρες..

Ο συμπρόεδρος της Επιτροπής Ρεπουμπλικάνος Τζίμ Ρις επανέλαβε ότι στην παρούσα φάση διεξάγονται συνομιλίες μεταξύ της Τουρκίας και των δύο χωρών, αλλά έθεσε θέμα παρέμβασης των ΗΠΑ: “Οι ΗΠΑ σε αυτή την φάση δεν εμπλέκονται, όμως πρέπει να γίνει απολύτως κατανοητό, το θέμα αυτό πρέπει οπωσδήποτε να επιλυθεί, διότι είναι εξαιρετικά σημαντικό”.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube