REAL TIME |

Weather Icon
Ιστορία , Πολιτισμός 21 Ιουνίου 2022

Διεθνής διάκριση για το Λύκειο Νικήσιανης φτιάχνοντας ένα επιτραπέζιο με θέμα τον Εύξεινο Πόντο

Διεθνής διάκριση για το Λύκειο Νικήσιανης φτιάχνοντας ένα επιτραπέζιο με θέμα τον Εύξεινο Πόντο

Πρώτο βραβείο για τα παιδιά της Α’ Τάξης στον διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού

Άξιοι πολλών συγχαρητηρίων τόσο τα παιδιά της Α’ τάξης του Λυκείου Νικήσιανης όσο και ο υπεύθυνος εκπαιδευτικός τους, μαθηματικός Χ. Χαραλαμπίδης, αφού κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο στον «Διεθνή μαθητικό διαγωνισμό δημιουργίας επιτραπέζιου και ψηφιακού αφηγηματικού παιχνιδιού».

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού αυτού συνεργάσθηκαν με υπευθυνότητα για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του πρωτοτύπου επιτραπέζιου «Εύξεινος Πόντος», το θέμα και οι στόχοι του οποίου σχετίζονται με το μάθημα της Ιστορίας.

Το μάθημα… παιχνίδι
Πιο συγκεκριμένα, στο παιχνίδι γίνεται αναφορά σε ιστορικά γεγονότα της περιοχής του Πόντου σε διάφορες χρονικές περιόδους, αναδεικνύονται κομβικές προσωπικότητες και προβάλλονται στοιχεία πολιτισμού και παράδοσης.

Μέσα από αυτή τη δράση οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα πτυχές της Ιστορίας, αλλά και στοιχεία της καθημερινότητας και της ζωής των κατοίκων του Πόντου. Επίσης εξοικειώθηκαν με τις μεθόδους της παιχνιδοκεντρικής μάθησης και ανέπτυξαν δεξιότητες μηχανιστικής και σχεδιαστικής σκέψης.

Συνεργάστηκαν με προθυμία, επέδειξαν ιδιαίτερο ζήλο και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει. Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο εστάλη στον διαγωνισμό μία μέρα πριν την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων.

ΠΗΓΗ: KAVALAPOST.GR

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube