REAL TIME |

Weather Icon
Κίνα 25 Ιουνίου 2022

Χονγκ Κονγκ: Επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ για την 25η επέτειο μεταβίβασης της εξουσίας στην Κίνα

Χονγκ Κονγκ: Επίσκεψη Σι Τζινπίνγκ για την 25η επέτειο μεταβίβασης της εξουσίας στην Κίνα

EPA/FRED DUFOUR / POOL

Η κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ πέρασε υπό τον έλεγχο της Κίνας την 1η Ιουλίου 1997

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ θα επισκεφθεί το Χονγκ Κονγκ για την 25η επέτειο της μεταβίβασης της εξουσίας από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Κίνα, μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Πρόκειται για το πρώτο ταξίδι του προέδρου Σι Τζινπίνγκ εκτός ηπειρωτικής Κίνας από τον Ιανουάριο του 2020, δηλαδή μετά το ξέσπασμα της πανδημίας Covid-19. Ο Κινέζος πρόεδρος θα παραστεί στην τελετή ορκωμοσίας της έκτης κυβέρνησης του Χονγκ Κονγκ.

Νέος κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ θα είναι από την 1η Ιουλίου ο Τζον Λι, ο οποίος διαδέχεται την Κάρι Λαμ. Πρώην αξιωματικός της αστυνομίας, ο Λι ηγήθηκε της καταστολής των διαδηλώσεων υπέρ της δημοκρατίας το 2019. Έχει δεσμευτεί πως θα διατηρήσει την τάξη στο Χονγκ Κονγκ βάσει του νόμου για την εθνική ασφάλεια, σύμφωνα με τα κυριαρχικά συμφέροντα της Κίνας.

Η κυριαρχία του Χονγκ Κονγκ πέρασε υπό τον έλεγχο της Κίνας την 1η Ιουλίου 1997, ύστερα από 156 χρόνια που αποτελούσε βρετανική αποικία.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Xinhua, Reuters

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube