REAL TIME |

Weather Icon

Αποκαλύψεις Γιώργου Αδαλή! Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου;

Αποκαλύψεις Γιώργου Αδαλή! Ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς ρωσικού φυσικού αερίου;

Εξόχως αποκαλυπτικός ο οικονομέτρης -αναλυτής Γιώργος Αδαλής, εξηγεί στον 98.4 ποιοι τις 100 πρώτες μέρες του πολέμου στη Ουκρανία, ήταν οι μεγαλύτεροι εισαγωγείς φυσικού αερίου και πετρελαίου από την Ρωσία και τι κέρδισε η τελευταία οικονομικά από αυτό.

Αναλύει τι σηματοδοτεί η πτώση και γιατί της τιμής του φυσικού αερίου στις ΗΠΑ και πως αυτό θα επηρεάσει αρνητικά σε τιμές και επάρκεια την Ευρώπη.

Σημειώνει την έλλειψη στρατηγικής στην ενέργεια στον Ευρωπαϊκό χώρο , ιδίως για μια δύσκολη περίοδο με καύσωνες το καλοκαίρι και χειμώνα μπροστά μας χωρίς άμεσες εναλλακτικές λύσεις μετά την διακοπή προμήθειας από την Ρωσία, τόσο σε επάρκεια , όσο και σε τιμές. Ενώ στέκεται στην αμηχανία για την ώρα στην Ελλάδα, των αρμοδίων, για άμεσες λύσεις με προσιτές τιμές και επάρκεια στα ενεργειακά, την ώρα που όπως τονίζει η Γερμανία, πρώτη αυτή για να ανακουφιστεί στην οικονομία της, επιστρέφει στον λιγνίτη.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube