REAL TIME |

Weather Icon

Αμυντική συμφωνία Ισραήλ-Ινδίας: ”Απάντηση” στον άξονα Τουρκίας-Πακιστάν – Στο Ν. Δελχί ο Benny Gantz

Αμυντική συμφωνία Ισραήλ-Ινδίας: ”Απάντηση” στον άξονα Τουρκίας-Πακιστάν – Στο Ν. Δελχί ο Benny Gantz

Σηματοδοτώντας τα 30 χρόνια διπλωματικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών, η Ινδία και το Ισραήλ ενέκριναν μια «δήλωση οράματος» που θα ανοίξει το δρόμο για την ενίσχυση της αμυντικής συνεργασίας στο μέλλον.

Ο υπουργός Άμυνας της Ινδίας Rajnath Singh και ο Ισραηλινός ομόλογός του Benny Gantz πραγματοποίησαν διμερείς συνομιλίες την Πέμπτη στο Νέο Δελχί. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν την αμυντική συνεργασία.

Ο Rajnath Singh έγραψε: «Θερμή και παραγωγική συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, κ. Benjamin Gantz στο Νέο Δελχί. Συζητήθηκαν βασικά θέματα που αφορούν την αμυντική συνεργασία και τα παγκόσμια και περιφερειακά σενάρια κατά τη διμερή συνάντηση. Δίνουμε μεγάλη αξία στη στρατηγική μας συνεργασία με το Ισραήλ».

«Χαίρομαι που και οι δύο χώρες υιοθέτησαν μια «δήλωση οράματος» που θα ανοίξει το δρόμο για αμυντική συνεργασία στο μέλλον. Υπάρχει ευρεία συναίνεση μεταξύ των δύο χωρών για την περαιτέρω ενίσχυση της διμερούς στρατηγικής και αμυντικής συνεργασίας», πρόσθεσε.

Ο Gantz οποίος έφτασε στην Ινδία την Πέμπτη

Ο Ισραηλινός υπουργός Gantz έφτασε χθες στην Ινδία. Η επίσκεψη επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τον Μάρτιο αλλά ακυρώθηκε.

Πριν πετάξει για την Ινδία, ο Gantz είχε αναρτήσει στο Twitter: «Αυτή τη στιγμή απογειώνομαι για την Ινδία για μια επίσκεψη που σηματοδοτεί 30 χρόνια διπλωματικών αμυντικών δεσμών μεταξύ του Ισραήλ και της Ινδίας. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, θα συναντηθώ με τον πρωθυπουργό Narendra Modi και τον υπουργό Άμυνας Rajnath Singh για να συζητήσουμε την επέκταση της συνεργασίας μας».

Νωρίτερα τον Μάρτιο, ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας με τον Rajnath Singh τον ενημέρωσε ότι η προτεινόμενη επίσκεψή του στην Ινδία από τις 30-31 Μαρτίου είχε αναβληθεί για ορισμένους άγνωστους λόγους.

Σύμφωνα με ισραηλινά τοπικά μέσα ενημέρωσης, η συνάντηση τον Μάρτιο είχε προγραμματιστεί να περιλαμβάνει συνομιλίες για τη βελτίωση των σχέσεων ασφαλείας μεταξύ Ινδίας και Ισραήλ.

Η έκθεση πρόσθεσε ότι το Τελ Αβίβ έχει επιδιώξει να ενισχύσει τους αμυντικούς δεσμούς με το Νέο Δελχί τα τελευταία χρόνια, ειδικά στους τομείς της αεροπορικής και πυραυλικής άμυνας.

Το έτος 2022 σηματοδοτεί 30 χρόνια διπλωματικών σχέσεων μεταξύ Ινδίας και Ισραήλ. Ο υπουργός Εξωτερικών S Jaishankar πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ από τις 17-21 Οκτωβρίου 2021. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, το Ισραήλ υπέγραψε το έγγραφο επικύρωσης της Διεθνούς Ηλιακής Συμμαχίας.

Δείτε τη συνέχεια στο directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube