Weather Icon
Γαλλία , Ρωσία 19 Ιουνίου 2022

Αιφνιδιάζει ο Macron – Δηλώνει έτοιμος «υπό προϋποθέσεις» για ένα ταξίδι στη Μόσχα και μία συνάντηση με τον Putin

Αιφνιδιάζει ο Macron – Δηλώνει έτοιμος «υπό προϋποθέσεις» για ένα ταξίδι στη Μόσχα και μία συνάντηση με τον Putin

Ένα ταξίδι στη Ρωσία σήμερα απαιτεί προϋποθέσεις, αυτό σημαίνει κινήσεις από τον πρόεδρο Putin, δήλωσε ο Macron

Ο Γάλλος πρόεδρος Emmanuel Macron έχει δηλώσει ότι σκέφτεται ένα ταξίδι στη Μόσχα για να συναντηθεί προσωπικά με τον Ρώσο ομόλογό του Vladimir Putin, αλλά μόνο εάν υπάρχουν πρώτα ορισμένες «προϋποθέσεις».

Προχώρησε στις αιφνιδιαστικές αυτές δηλώσεις μετά την επίσκεψή του στο Κίεβο την Πέμπτη (16/6) μαζί με τον Γερμανό καγκελάριο Olaf Scholz και τον Ιταλό πρωθυπουργό Mario Draghi.
«Νομίζω ότι ένα ταξίδι στη Ρωσία σήμερα απαιτεί προϋποθέσεις, αυτό σημαίνει κινήσεις από τον πρόεδρο Putin.

Δεν θα πάω εκεί ακριβώς έτσι», είπε ο Macron σε δηλώσεις του στον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό TF1. Αλλά τόνισε ότι είναι έτοιμος να φύγει με βάση ορισμένες «χειρονομίες» από τη Μόσχα.

Ο ρόλος της Γαλλίας

Σημείωσε «ότι είναι ο ρόλος της Γαλλίας» να συνεχίσει να εμπλέκει άμεσα την ηγεσία του Κρεμλίνου, ακόμη κι αν μεγάλο μέρος της υπόλοιπης Δύσης απέχει.
Ο Macron αντιμετώπισε αυξανόμενες επικρίσεις σχετικά με τα σχεδόν εβδομαδιαία τηλεφωνήματα με τον Putin, σε μια προσπάθεια να βρεθεί μια διπλωματική λύση στον πόλεμο.
Ο Macron είχε συναντηθεί τελευταία φορά με τον Putin λίγες εβδομάδες πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις 8 Φεβρουαρίου.
Ο Γάλλος ηγέτης δέχθηκε επίσης πυρά από συμμάχους και δυτικά μέσα ενημέρωσης για τα πρόσφατα σχόλια ότι η Δύση δεν πρέπει «να ταπεινώσει τη Ρωσία» με τη λήψη σκληρών μέτρων.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube