Weather Icon

Αυτοψία στα περάσματα δουλεμπόρων στον Έβρο! Σε εγρήγορση κάτοικοι και Ένοπλες Δυνάμεις – Ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαΐδη στον ΣΚΑΪ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοψία στα περάσματα δουλεμπόρων στον Έβρο! Σε εγρήγορση κάτοικοι και Ένοπλες Δυνάμεις – Ρεπορτάζ του Χρήστου Νικολαΐδη στον ΣΚΑΪ (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυτοψία στα περάσματα δουλεμπόρων έκανε ο ΣΚΑΪ καταγράφοντας εικόνες που προδίδουν, όπως θα δείτε, τον υψηλό βαθμό ετοιμότητας των ελληνικών δυνάμεων.

Για άλλη μια φορά, όπως δείχνουν τα στοιχεία, από τις απόπειρες εισόδου στη χώρα μας, η Τουρκία επιχειρεί να εργαλειοποιήση το μεταναστευτικό.

Πρόκειται για τα μυστικά περάσματα του Έβρου προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν τα κυκλώματα διακινητών από την Τουρκία, αλλά έχουν σφραγίσει οι ελληνικές δυνάμεις. Ο ρεπόρτερ του ΣΚΑΪ, Χρήστος Νικολαΐδης πάνω σε βάρκα, προσπάθησε να εντοπίσει κάποια από τα περάσματα που χρησιμοποιούν οι διακινητές, για να περάσουν ανθρώπους από την Τουρκία προς την Ελλάδα.

Η στάθμη του ποταμού έχει πέσει αρκετά, λόγω του καλοκαιριού, ένα στοιχείο που προσπαθούν να αξιοποιήσουν οι διακινητές, προκειμένου να περάσουν ταλαιπωρημένους ανθρώπους από διάφορες χώρες της Αφρικής και της Ασίας και να εκμεταλλευτούντη δυστυχία τους.  Στρατός, αστυνομία και λιμενικό όμως είναι πάντα σε επαγρύπνιση και σε επιφυλακή. Πλάνα καταγράφουν οχήματα και στρατιώτες με όπλα στα χέρια να περιπολούν τα σύνορα, ενώ στη μάχη της περιφρούρησης έχουν ριχθεί και ειδικοί σκύλοι του στρατού.

Ο Όλεγκ είναι ένας ειδικά εκπαιδευμένος στρατιωτικός σκύλος, ο οποίος μπορεί και αντιλαμβάνεται την ανθρώπινη παρουσία από πολύ μεγάλη απόσταση. Η κάμερα περνά από τις Καστανιές, στο σημείο που τον Μάρτιο του 2020, η Τουρκία, όπως έχει τονίσει πολλάκις στις παρεμβάσεις του, ο Σάββας Καλεντερίδης, πήγε να περάσει εκατομμύρια μεταναστών, προκειμένου να προκαλέσει αποσυντονισμό της χώρας μέσω της εισβολής.

Ο φράκτης ανέβασε το επίπεδο αποτροπής στον Έβρο. Οι κάτοικοι δηλώνουν, ότι νιώθουν σιγουριά. Παραμένουν όμως σε εγρήγορση. Στην κάμερα του ΣΚΑΪ μίλησε και ο αντιπεριφερειάρχης Έβρου, ο οποίος χαρακτήρισε άμεση την ανάγκη επέκτασης του φράκτη και στον κεντρικό μέρος του Νομού και στάθηκε στο επίπεδο συνεργασίας μεταξύ στρατού και αστυνομίας, συνοριοφυλακής και Frontex.

Θεοδωρικάκος: Κάθε μέρα 1.000 μετανάστες από την Τουρκία επιχειρούν να μπουν παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο

Υπενθυμίζεται, ότι πριν δέκα ημέρα, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο Mega μίλησε για τις πιέσεις στον Έβρο, όπου τις τελευταίες εβδομάδες επιχειρούν 1.000 μετανάστες την ημέρα να περάσουν τα σύνορα από την Τουρκία.

Αναφορικά με την πίεση που ασκείται καθημερινά στα σύνορα της χώρας από παράνομους μετανάστες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είπε: «Τις τελευταίες αρκετές εβδομάδες, στον Έβρο, καθημερινά, ένας πολύ σημαντικός αριθμός που προσεγγίζει και τους 1.000 παράνομους μετανάστες, επιχειρούν να μπουν, παρανόμως, φυσικά, στην Ελλάδα και ασφαλώς αποτρέπονται, από την Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει το ιερό καθήκον, το οποίο φέρει εις πέρας αποτελεσματικά, να φυλάσσει τα σύνορα της Πατρίδας μας, τα οποία είναι και σύνορα της Ε.Ε. με την Τουρκία. Η ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται σε ετοιμότητα και σε πολύ στενή συνεργασία με τον Στρατό μας, αλλά και τους πολίτες του Έβρου».

Και επανέλαβε πως πρόθεση της κυβέρνησης είναι η επέκταση του φράχτη στον Έβρο, αλλά και η ενίσχυση της συνοριοφυλακής: «Είμαστε αποφασισμένοι να μην επιτρέψουμε την παραμικρή παραβίαση των συνόρων μας. Υπάρχουν πλέον 37,5 χλμ ενός φράχτη που έχει χτιστεί από την δική μας πλευρά, κι έχουμε εκφράσει ξεκάθαρα την πρόθεσή μας να επεκτείνουμε αυτό το τεχνητό εμπόδιο σε όσο περισσότερο χλμ μπορούμε. Θα προχωρήσουμε σε όσο γίνεται περισσότερα χλμ αυτόν τον φράχτη. Εάν χρειαστεί να υπάρξει άμεση ενίσχυση των δυνάμεών μας, ήδη εμείς έχουμε εκεί 1.600 συνοριοφύλακες, μέσα στο καλοκαίρι προσλαμβάνουμε άλλους 250, αλλά υπάρχει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο από την πλευρά της Ελληνικής Αστυνομίας να ανταποκριθούμε σε κάθε περίπτωση, πάντοτε συνεργασία με τις Ένοπλες Δυνάμεις».

Για την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στα αεροδρόμια και τους τουριστικούς προορισμούς, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε: «Η μεγάλη δύναμη της οικονομίας μας είναι ο τουρισμός και κανένας τουρίστας δεν πάει πουθενά αν δεν νιώθει ασφαλής. Πρέπει να γνωρίζουν ότι η Ελλάδα είναι μία απολύτως ασφαλής χώρα και σε οποιοδήποτε σημείο της πατρίδας μας και αν έλθουν θα απολαύσουν όμορφες διακοπές με ασφάλεια. Και αυτό το εγγυάται η αστυνομική παρουσία στους τουριστικούς προορισμούς και στα αεροδρόμια».

Σάββας Καλεντερίδης: Ανατολίτικο παζάρι Ερντογάν στο ΝΑΤΟ (Ηχητικό)

Παραλαβή 180 ΤΤΟΑ

Όπως αναφέρει το e-evros.gr  την Κυριακή 26 Ιουνίου 2022, πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η παραλαβή 180 Τεθωρακισμένων Τροχοφόρων Οχημάτων Αναγνωρίσεως (ΤΤΟΑ-ASV) Μ1117, τα οποία προστίθενται στα 174 που έχουν ήδη παραληφθεί.

Τα Μ1117 παραχωρούνται στη χώρα μας μέσω του προγράμματος Πλεονάζοντος Αμυντικού Υλικού των ΗΠΑ (Excess Defense Articles – EDA) και χρησιμοποιούνται σε αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης περιοχής, επαυξάνοντας σημαντικά τις επιχειρησιακές δυνατότητες του Στρατού Ξηράς, λόγω της ευελιξίας τους και της ενισχυμένης θωράκισής τους.

Η παραλαβή των ΤΤΟΑ Μ1117 θα συνεχιστεί και το επόμενο χρονικό διάστημα όπως έχει προγραμματιστεί.

Το M-1117 ζυγίζει 13,4 τόνους και έχει μήκος 6 μέτρα, πλάτος 2,6 μέτρα και ύψος 2,6 μέτρα. Το όχημα κινείται από έναν πετρελαιοκινητήρα Cummins 8,3 λίτρων που αποδίδει 260 ίππους η μέγιστη ταχύτητα του αγγίζει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα περίπου και η αυτονομία του ξεπερνά τα 650 χιλιόμετρα. Μπορεί να μεταφέρει πέντε άτομα, ενώ ο οπλισμός που έφερε όταν κινούνταν για τον αμερικανικό στρατό περιελάβανε ένα πολυβόλο των 12,7 χιλιοστών και έναν αυτόματο εκτοξευτή βομβίδων Mk.19 των 40 χιλιοστών.

Τα οχήματα διαθέτουν προηγμένο σύστημα θωράκισης, με συνδυασμό κεραμικών υλικών εξωτερικά και αντιθραυσματικής επίστρωσης ισχυρή θωράκιση, που προσφέρει προστασία από έκρηξη νάρκης βάρους 5 κιλών καθώς και από βολή από αντιαρματικό ρουκετοβόλο (RPG). Χάρη στα ειδικά λάστιχα τύπου “run flat”, είναι σε θέση να κινηθεί ακόμη και όταν δεχθεί πυρά.

Μεγάλο πλεονέκτημα αποτελεί επίσης το γεγονός ότι έχουν χαμηλό κόστος συντήρησης και τα ανταλλακτικά τους δεν είναι δυσεύρετα.

Θωρακίζεται ο Έβρος! Παρελήφθησαν άλλα 180 τεθωρακισμένα οχήματα του αμερικάνικου στρατού για την φύλαξη των συνόρων

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube