Weather Icon

Αδιάρρηκτος και πανίσχυρος ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ – Η μεταφορά των Ισραηλινών κομάντος που εξόργισε την Άγκυρα – Στο στόχαστρο τα οπλισμένα Ισραηλινά UCAV HERON

Αδιάρρηκτος και πανίσχυρος ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ – Η μεταφορά των Ισραηλινών κομάντος που εξόργισε την Άγκυρα – Στο στόχαστρο τα οπλισμένα Ισραηλινά UCAV HERON

Αύριο μεταβαίνει στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του Στρατηγού Aviv Kochavi.

Ήταν μια άριστα οργανωμένη επιχείρηση η οποία εκτελέστηκε αθόρυβα άλλα και με απόλυτη επιτυχία και κυρίως  έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τα αρματαγωγά του Πολεμικού Ναυτικού «ΧΙΟΣ» και «ΛΕΣΒΟΣ» πέρασαν νύχτα το Αιγαίο και κινήθηκαν  νοτιοανατολικά με προορισμό τη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα το Ισραήλ. Κατέπλευσαν στο λιμάνι της Χάιφας και φόρτωσαν μέσα στο σκοτάδι εκατοντάδες επίλεκτους Ισραηλινούς κομάντος. Προορισμός τους η Κύπρος προκειμένου να λάβουν μέρος στη μεγάλη άσκηση «ΑΓΑΠΗΝΩΡ 2022» την οποία διοργάνωσε η Εθνική Φρουρά. Μια αποστολή η οποία είχε συμφωνηθεί μεταξύ του ΓΕΕΘΑ και του Ισραηλινού Επιτελείου σχεδόν ένα χρόνο νωρίτερα. Αποτέλεσμα της άριστης σχέσης των δύο Επιτελείων η οποία αποτελεί προέκταση του άξονα της Αθήνας με το Τελ Αβίβ. Μια σχέση που όσο περνά ο χρόνος τόσο δείχνει να γίνεται και πιο ισχυρή παρά την προσπάθεια της Άγκυρας να μπει «σφήνα».

Η μετακίνηση των Ισραηλινών Special Operation Forces με τα αρματαγωγά του Στόλου-αφού το ναυτικό του Ισραήλ δεν διαθέτει αντίστοιχα πλοία- ήταν μια ακόμη αιτία να δοκιμαστούν τα νεύρα των γειτόνων. Με την Άγκυρα να μην μπορεί πλέον να κρύψει την οργή της για το «άνοιγμα» της Αθήνας τόσο προς το Τελ Αβίβ όσο και στο σύνολο του Αραβικού κόσμου. Σε σχεδόν κάθε διεθνή άσκηση την οποία διοργανώνουν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, το Ισραήλ δίνει ηχηρό παρόν όπως άλλωστε έκανε και πρόσφατα στον «ΗΝΙΟΧΟ» με ισχυρή παρουσία μαχητικών F-16 «Sufa» αλλά και ιπτάμενο ραντάρ. Όπως έκανε και με ομάδα επίλεκτων SOF στην άσκηση Ειδικών Δυνάμεων και Ειδικών Επιχειρήσεων «ORION 22».

Η σφοδρή όμως  ενόχληση της Τουρκίας  δεν αφορά μόνο την όλο και πιο ισχυρή συνεργασία σε στρατιωτικό επίπεδο αλλά και σε εξοπλιστικό. Με τις μεγάλες συμφωνίες για απόκτηση από τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις των «φονικών» Spike Nlos, των Rampage, την αναβάθμιση των επιθετικών ελικοπτέρων Apache αλλά και την ενοικίαση μέσω leasing των μη επανδρωμένων UAVΗeron τα οποία ήδη επιχειρούν πάνω από το Αιγαίο.

Αύριο μεταβαίνει στο Ισραήλ ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος έπειτα από πρόσκληση του ομολόγου του Στρατηγού Aviv Kochavi. Σε μια περίοδο που η Τουρκική προκλητικότητα έχει χτυπήσει «κόκκινο» με τους γείτονες να αμφισβητούν πλέον ευθέως Ελληνικά εδάφη και καθημερινά να πλειοδοτούν σε απειλές και εμπρηστικές δηλώσεις. Και τα Τουρκικά μη επανδρωμένα να πετούν όλο και περισσότερο εντός του FIR Αθηνών προχωρώντας σε μπαράζ παραβιάσεων αλλά πλέον και σε υπεπτήσεις όπως το πρωι πάνω από την Κίναρο.

Στο στόχαστρο του Ελληνικού Επιτελείου βρίσκονται το τελευταίο χρονικό διάστημα τόσο τα Ισραηλινής κατασκευής οπλικά συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου όσο και τα οπλισμένα UCAV Heron τα οποία όπως έχει αποκαλύψει το Newpost βρίσκονται ψηλά στην εξοπλιστική λίστα της Αθήνας. Με τους Ισραηλινούς να είναι έτοιμοι σύμφωνα με πληροφορίες να τα αποδεσμεύσουν και τα τα πουλήσουν στην Ελλάδα. Αφού άλλωστε υπάρχει και η προηγούμενη συμφωνία για τα Heron επιτήρησης και συλλογής πληροφοριών. Στόχος του ΓΕΕΘΑ σύμφωνα και με τον σχεδιασμό είναι τα επόμενα χρόνια οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις να διαθέτουν και αυτές όπως η Τουρκία οπλισμένα UAV. Και μάλιστα η επιθετικότητα των γειτόνων φαίνεται ότι εξαναγκάζει την Αθήνα να επισπεύσει τις διαδικασίες.

ΠΗΓΗ: Newpost.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube