REAL TIME |

Weather Icon

Ξανά ίσες αποστάσεις από Στέιτ Ντιπαρτμεντ: Ελλάδα – Τουρκία να αποφεύγουν ρητορική που αυξάνει την ένταση

Ξανά ίσες αποστάσεις από Στέιτ Ντιπαρτμεντ: Ελλάδα – Τουρκία να αποφεύγουν ρητορική που αυξάνει την ένταση

Στις ελληνοτουρκικές σχέσεις έκανε αναφορά μέσω του εκπροσώπου του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

“Συνεχίζουμε να ενθαρρύνουμε όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ περιλαμβανομένων Ελλάδας και Τουρκίας να εργάζονται από κοινού για την διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή, να επιλύουν τις διάφορες τους με διπλωματικό τρόπο και να αποφεύγουν την ρητορική που αυξάνει περαιτέρω την ένταση”, απάντησε ο Νεντ Πράις σε ερώτηση με αφορμή τις τελευταίες δηλώσεις του Ταγίπ Ερντογάν.

Αναφερόμενος μάλιστα στο πρόσφατο ταξίδι του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουάσιγκτον είπε πως “η Ελλάδα είναι ένας αναντικατάστατος εταίρος και ένας βασικός νατοϊκός σύμμαχος, και η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος”. 

Για Συρία

Οποιαδήποτε νέα επίθεση στη βόρεια Συρία θα υπονομεύσει περαιτέρω τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή και θα θέσει σε κίνδυνο την εκστρατεία κατά της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Νεντ Πράις αναφερόμενος στην εξαγγελία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για νέες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Ερωτηθείς σχετικά με τις χθεσινές δηλώσεις του Ερντογάν, ο Πράις ανέφερε ότι η Ουάσινγκτον ανησυχεί βαθύτατα για το ενδεχόμενο αυξημένης στρατιωτικής δραστηριότητας στη βόρεια Συρία και ότι περιμένει πως η Τουρκία – σύμμαχος των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ – θα τηρήσει τη δέσμευση που ανέλαβε τον Οκτώβριο του 2019 μετά τη συμφωνία Άγκυρας-Ουάσινγκτον για την εγκαθίδρυση “ζώνης ασφαλείας” στη Συρία.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube