REAL TIME |

Weather Icon

Τουρκικά ΜΜΕ: ”Οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα στην Αλεξανδρούπολη-Φοβούνται ρωσικό χτύπημα σε ελληνική βάση”!

Τουρκικά ΜΜΕ: ”Οι ΗΠΑ θα εγκαταστήσουν υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό σύστημα στην Αλεξανδρούπολη-Φοβούνται ρωσικό χτύπημα σε ελληνική βάση”!

Άγχος επικρατεί στα Τουρκικά ΜΜΕ για την Αλεξανδρούπολη! Σύμφωνα με όσα αναφέρουν: ”εγκαθίσταται αμερικανικό σύστημα αεράμυνας στην Αλεξανδρούπολη.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να εγκαταστήσουν υπερσύγχρονο αντιαεροπορικό και αντιπυραυλικό σύστημα αεράμυνας στην Αλεξανδρούπολη, εφάμιλλο με αυτό της Στρατιωτικής Βάσης που βρίσκεται στη Σούδα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει ξεκινήσει κρυφά το έργο ενίσχυσης του λιμανιού της Αλεξανδρούπολης, με σύστημα αεράμυνας έναντι επιθέσεων με πυραύλους μικρού και μεγάλου βεληνεκούς.

Αν και υποστηρίζεται ότι σκοπός της δημιουργίας ενός τέτοιου συστήματος αεράμυνας υψηλής τεχνολογίας είναι η προστασία του τερματικού σταθμού Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) που θα εγκατασταθεί στη θάλασσα στην Αλεξανδρούπολη, στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην αποτροπή πιθανής ρωσικής επίθεσης σε στρατιωτική βάση στην Ελλάδα.

Ο πρώην Πρέσβης Geoffrey Pyatt, του οποίου η αποστολή στην Αθήνα τελείωσε και επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες, εξέφρασε αυτή τη σκέψη με τους πολιτικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους, τους οποίους είχε συναντήσει πολύ στενά, σε κεκλεισμένων των θυρών, σχετικά με την ασφάλεια της Αλεξανδρούπολης”, αναφέρουν οι Τούρκοι!

ΠΗΓΗ: Directus.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube