REAL TIME |

Weather Icon

Τοπάλ Οσμάν: Το συγκλονιστικό βιβλίο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κυκλοφορεί την Κυριακή με τη Real News

Τοπάλ Οσμάν: Το συγκλονιστικό βιβλίο για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου κυκλοφορεί την Κυριακή με τη Real News

“Αυτή την Κυριακή με τη Realnews : Τοπάλ Οσμάν, το συγκλονιστικό βιβλίο του Γιώργου Λαμψίδη με τις μαρτυρίες όσων έζησαν την γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού, σε μια πολυτελή σκληρόδετη έκδοση.

Τοπάλ Οσμάν

Στο συγκλονιστικό βιβλίο του για τη γενοκτονία των Ποντίων, ο Γιώργος Λαμψίδης παρουσιάζει τον άσημο βαρκάρη της Κερασούντος, Τοπάλ Οσμάν, ο οποίος πρωταγωνίστησε για μια δεκαετία στον αφανισμό των Ελλήνων του Πόντου. Εκτελεστικό όργανο ενός ευρύτερου σχεδίου εθνοκάθαρσης, έγινε πρόξενος ανείπωτων δεινών και θανάτου. Εξοπλισμένος με θυμό και μίσος, γρανάζι ενός κινήματος που στηρίχθηκε σε αποκλεισμούς, επιδόθηκε σε ωμότητες και ακραία βία με την κάλυψη μιας εθνικιστικής προπαγάνδας. Το βιβλίο είναι το χρονικό της εξολόθρευσης μιας κοινότητας, γεμάτο από συγκλονιστικές ιστορίες και μαρτυρίες, ατομικές, οικογενειακές, κοινοτικές, σαν ανταποκρίσεις από σκηνές εγκλημάτων που δεν καταγράφονται στη μεγάλη Ιστορία, αλλά έχουν σημαδέψει βαθιά το
συλλογικό μας ψυχισμό.”

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube