Weather Icon

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Το ελληνικό ΥΠΕΞ καταδικάζει τις μονομερείς ενέργειες της Τουρκίας στην Αμμόχωστο

Όχι σε νέα τετελεσμένα στην Αμμόχωστο

«Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημειώνει το ΥΠΕΞ

«Καταδικάζουμε τις μονομερείς και παράνομες ενέργειες της Τουρκίας στην περίκλειστη περιοχή των Βαρωσίων, οι οποίες αποτελούν μια ακόμα παραβίαση των Αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας 550 και 789», υπογραμμίζει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του.

«Δημιουργώντας νέα τετελεσμένα στο έδαφος, οι ενέργειες αυτές, απομακρύνουν ακόμα περισσότερο την προοπτική επίλυσης του Κυπριακού στην βάση των σχετικών αποφάσεων του Συμβουλίου Ασφαλείας», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα το υπουργείο Εξωτερικών, σε σχετική ανακοίνωσή του, χαρακτήρισε αβάσιμες και αναληθείς τις αιτιάσεις της Άγκυρας περί παραβίασης του τουρκικού εναερίου χώρου, τονίζοντας πως η Τουρκία, με τις ενέργειές της, υπονομεύει την περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα, καθώς και τη συνοχή του ΝΑΤΟ σε μία κρίσιμη συγκυρία.

Η Αθήνα κατηγορεί την Άγκυρα για μία ακόμα προσπάθεια παραπληροφόρησης και αποποίησης των ευθυνών για τις παράνομες και προκλητικές ενέργειές της.

Πηγή: Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube