REAL TIME |

Weather Icon
ΝΑΤΟ , Ρωσία , Φινλανδία 30 Μαΐου 2022

“Θερμαίνεται” και η Βαλτική θάλασσα; Τέσσερα ΝΑΤΟϊκά πλοία στη Φινλανδία

“Θερμαίνεται” και η Βαλτική θάλασσα; Τέσσερα ΝΑΤΟϊκά πλοία στη Φινλανδία

Επικίνδυνη κλιμάκωση με ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα

Τέσσερα πολεμικά πλοία του ΝΑΤΟ από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία και τη Γαλλία έφτασαν σε λιμάνι της Φινλανδίας αυτό το Σαββατοκύριακο 28 – 29 Μαϊου 2022 πριν από τις προγραμματισμένες κοινές ασκήσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Βαλτική Θάλασσα.

Τα πλοία έχουν ελλιμενιστεί στο λιμάνι του Ελσίνκι, ανέφερε η δημόσια ραδιοτηλεοπτική εταιρεία της Φινλανδίας YLE.

Ο διοικητής του Πολεμικού Ναυτικού της Φινλανδίας Jussi Jasmen εξέδωσε δήλωση κατά την άφιξή τους σημειώνοντας: «Βλέπουμε αυτές τις επισκέψεις ως έκφραση αλληλεγγύης και της ένδειξης ότι το ενδιαφέρον για τη Φινλανδία έχει αυξηθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό».

Οι ασκήσεις

Οι ναυτικές ασκήσεις της Βαλτικής φέρεται να ξεκίνησαν το Σάββατο (28/5):
Η διήμερη άσκηση, θα προετοιμάσει τα φινλανδικά πλοία για να συμμετάσχουν στις δυνάμεις απόκρισης του ΝΑΤΟ το 2022 και θα επικεντρωθεί σε «αντίμετρα ναρκών και σε πολυεθνικό πλαίσιο», ανέφερε η δήλωση.
Περιγράφοντας την αυξημένη παρουσία του ΝΑΤΟ στη Φινλανδία και στα ύδατά της, ένας στρατιωτικός διοικητής αναφέρθηκε στα εθνικά μέσα ενημέρωσης ως εξής: «Το ενδιαφέρον για τη Φινλανδία έχει αυξηθεί.
Οι επισκέψεις αποτελούν ένδειξη υποστήριξης για τη Φινλανδία από τότε που υπέβαλε αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στις 18 Μαΐου, δήλωσε ο διοικητής της μοίρας Jussi Jämsén.
«Έτσι το βλέπουμε.
Το ενδιαφέρον για τη Φινλανδία ήταν απολύτως τεράστιο
 Εκτιμούμε πραγματικά το γεγονός ότι αυτά τα πλοία επισκέπτονται το Ελσίνκι, δήλωσε περαιτέρω ο Jämsén στο YLE.

Οι προειδοποιήσεις από τη Ρωσία

Επιπλέον, η Φινλανδία έχει δηλώσει ότι θα αυξήσει τη συμμετοχή της στις στρατιωτικές ασκήσεις του ΝΑΤΟ, τη στιγμή που η Μόσχα προειδοποιεί το Ελσίνκι και τη Στοκχόλμη για «τεχνικού και στρατιωτικού χαρακτήρα» απαντήσεις εάν εισέλθουν στη δυτική στρατιωτική συμμαχία.
Η Φινλανδία ανησυχεί ιδιαίτερα το Κρεμλίνο λόγω της γεωπολιτικής της θέση, δεδομένου ότι τα κοινά ρωσικά σύνορα μήκους 810 μιλίων.

Προετοιμασία

Είναι σημαντικό ότι ο αρχηγός Άμυνας της Φινλανδίας σημείωσε: «Οι νέες ασκήσεις αποτελούν μέρος της προετοιμασίας για πιθανή ρήξη με τη Ρωσία στη μεταβατική περίοδο μεταξύ της υποβολής της αίτησης στο ΝΑΤΟ και της έγκρισης ένταξης», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Antti Kaikkonen.
Ο Kaikkonen επισήμανε: «Ενισχύουμε τις συνεργασίες μας.
Αυτό αντικατοπτρίζεται, μεταξύ άλλων, στον τρόπο που εκπαιδεύουμε λίγο περισσότερο με τους στενούς μας συνεργάτες και σίγουρα θα δούμε άλλους τύπους επισκέψεων στο τους επόμενους μήνες». .
Στιγμιότυπο_οθόνης_2022-05-29_192820.png
www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube