Weather Icon

Ταινία ντοκιμαντέρ για το Σούσι! Αποδεικνύει την προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν να σβήσει την αρμενική ιστορία από την περιοχή του Αρτσάχ

Ταινία ντοκιμαντέρ για το Σούσι! Αποδεικνύει την προσπάθεια του Αζερμπαϊτζάν να σβήσει την αρμενική ιστορία από την περιοχή του Αρτσάχ

Στις 30 Μαΐου, στη μεγάλη αίθουσα του Κινηματογράφου θα προβληθεί η πρεμιέρα ταινίας της σκηνοθέτη Μαριάμ Γεγκοριάν «Σούσι. AMEN”. Η ταινία ντοκιμαντέρ για το Σούσι του σκηνοθέτη Ρουμπέν Γκριγκοριάν “Ιστορία της Αρμενικής Ανατολής. Το Αρτσάχ” είναι η έκτη ταινία στη σειρά ταινιών, η οποία ολοκληρώθηκε από την σκηνοθέτη Μαριάμ Γεγκοριάν μετά το θάνατο του δασκάλου της.

“Η ταινία μας αποτελεί πρόκληση για τη διαστρέβλωση της αρμενικής ιστορίας. Η ταινία παρουσιάζει τα αδιάψευστα γεγονότα που γνωρίζουμε από την ιστορία, τα οποία πρέπει να εκφράζονται ξανά και ξανά στις ειδήσεις του πολιτισμένου κόσμου. Δεν πρέπει να κουραστούμε και να απελπιστούμε, αντιθέτως, πρέπει να δείξουμε στον κόσμο την ιστορία, τον πολιτισμό, την αρχιτεκτονική, τη βάση διατήρησης της αρμενικής ταυτότητας – τις πνευματικές αξίες”, αναφέρει λέει η σκηνοθέτης Μαριάμ Γιεγκοριάν.

Η ταινία χρησιμοποιεί μοναδικά πλάνα από τα προπολεμικά χρόνια. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν επίσης από ελικόπτερο, δείχνοντας τη μοναδική ομορφιά του Αρτσάχ.

ΠΗΓΗ: el.armradio.am

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube