Weather Icon

Ρεσιτάλ εκβιασμών Ερντογάν…

Ρεσιτάλ εκβιασμών Ερντογάν…

ΕΙΝΑΙ η Τουρκία η οποία…

Γράφει ο Λάζαρος Μαύρος

ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ, βεβαίως, οι όπου γης Ελληνίδες και Έλληνες να χαιρόμαστε:

(α) Για τα ενθουσιώδη χειροκροτήματα που επαξίως απέσπασε στο αμερικανικό Κογκρέσο την Τρίτη 17η Μαΐου 2022 η εκεί δημηγορία του πρωθυπουργού του ελλα-δικού μας κράτους Κυριάκου Μητσοτάκη και:

(β) Για τον αφρίζοντα από λύσσα εκνευρισμό που προκάλεσε στους επικεφαλής την ερντογανικής Τουρκίας η ομιλία του Μητσοτάκη και η υποδοχή του στον Λευκό Οίκο από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν με την επί τούτου κυανόλευκη γραβάτα του.

ΕΙΜΑΣΤΕ όμως υποχρεωμένοι:

(γ) Να μην ξεχνάμε ότι αυτή η Τουρκία παραμένει, ακόμη, η κατ’ εξοχήν θωπευόμενη από τους Αγγλο-Αμερικανούς Νατοϊκούς επεκτατική χώρα του Αττίλα Κατακτητή, όσα καψόνια και αν τους κάμνει ο Ερντογάν με το εκκρεμές του προς Μόσχα. Ως «παγκόσμιος σκακιστής», κατά τον θαυμαστή του, τότε εν εξουσία, τον προηγούμενο πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Επίμονος Νεο-Σουλτάνος, μεθοδικά και αταλάντευτα κλιμακούμενης νεο-οθωμανικής στρατηγικής…

ΕΙΝΑΙ η Τουρκία την οποία αγωνιούν να την επαναφέρουν κατεπειγόντως εναρμονιζόμενη στην γραμμή ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Ως προκεχωρημένο ανάχωμα και εγγύς πεδίο στα πρόσω, απέναντι στη Ρωσία. Ιδίως στις κρίσιμες περιστάσεις της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία. Που ηχεί απειλητικά από τις 24 Φεβρουαρίου ως προανάκρουσμα Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου.

ΕΙΝΑΙ η Τουρκία η οποία, λόγω γεωγραφίας, γνωρίζει πολύ καλά πόσο την έχουν ανάγκη. Και γι’ αυτό αποθρασύνεται και εκβιάζει φανερά και αδίστακτα τη Νατοϊκή συμμαχία. Αυξάνοντας συνάμα και τις προηγούμενες μετοχές της στο Κρεμλίνο του εισβολέα στην Ουκρανία Πούτιν.Για να τσεπώσει πανταχόθεν όσα μπορέσει. Τώρα δίνει ρεσιτάλ εκβιασμών. Αναμένοντας τους ηγέτες της Δύσης να συρθούν γονυκλινείς στα πόδια του πολυχρονεμένου Πατισάχ, εκλιπαρούντες να συγκατανεύσει στην αίτηση ένταξης Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ.

ΕΙΝΑΙ η Τουρκία για την οποία, όσοι δεν μπορούν ακόμη ν’ αντιληφθούν τον τουρκικό τρόπο σκέψης και τη νεο-οθωμανική στρατηγική, εγκλωβίζονται να ερμηνεύουν (εξ ιδίων κρίνοντες τα αλλότρια, ίσως) την τακτική της Άγκυρας, ως επιδείξεις του Ερντογάν για εσωτερική κατανάλωση, ενόψει επικείμενων οψέποτε τουρκικών εκλογών. Ερμηνευτικό σφάλμα το οποίο αποδείχθηκε κατ’ επανάληψιν λειψό, επί μίαν ήδη… εικοσαετία της μονοκρατορίας Ερντογάν!

ΕΙΝΑΙ η Τουρκία η οποία, επιπροσθέτως των δηλώσεων που εκτόξευσε εναντίον Ελλάδας, Σουηδίας και Φινλανδίας, την επαύριον των συνομιλιών του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον πρόεδρο Μπάιντεν στον Λευκό οίκο, έστειλε την πολεμική της αεροπορία για παραβιάσεις στην κρίσιμης σημασίας για τη συνεργασία Ελλάδας, ΗΠΑ και ΝΑΤΟ περιοχή της Αλεξανδρούπολης στον Έβρο. Μήνυμα σαφές. Ευθέως εκπεμπόμενο προς Αθήνα, προς Ουάσιγκτων και προς Βρυξέλλες, έδρα της βορειοατλαντικής συμμαχίας. Ενώ ταυτόχρονα έδωσε εντολή και στο κατοχικό της καθεστώς στην Κύπρο να στείλει… μια μπουλτόζα καθαρισμού λίγης ακόμη παραλίας στη σκλαβωμένη Αμμόχωστο, ως μήνυμα προς τους παραληρούντες με τις ψευδαισθήσεις τους περί… ΜΟΕ στη Λευκωσία.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ μία άκρως ενδιαφέρουσα περίπτωση:

– Με τι είδους δώρα προς την Άγκυρα, και σε βάρος ποιών άλλων, θα σπεύσουν να υποκύψουν οι Νατοϊκοί στον περί Σουηδίας και Φινλανδίας εκβιασμό του Ερντογάν;

– Ποιές από τις νεο-οθωμανικές βουλιμίες του στην περιοχή και πόσες αθωώσεις της βάναυσης μοκοκρατορίας του στο εσωτερικό της Τουρκίας, θα συρθούν να ικανοποιήσουν οι Αγγλο-Αμερικανοί και οι λοιποί εκ των συμμάχων;

ΤΟ ΕΡΓΟ το έχουμε ξαναδεί. Το βλέπει, το υφίσταται και υποφέρει εξαιτίας του, αδιάκοπα επί δεκαετίες, ο Ελληνισμός και αμφότερα τα κράτη Ελλάδος και Κύπρου:

– Οι Νατοϊκές συμμαχικές προτεραιότητες άφησαν ατιμώρητο το τουρκικό πογκρόμ καταστροφής του Ελληνισμού της Κωνσταντινούπολης το 1955. Οι ίδιες πέτυχαν έκτοτε την βρετανική επάνοδο της Τουρκίας στο Κυπριακό, την εγκατάλειψη του αγώνα της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, την επιβολή το 1960 του ζυριχικού εκτρώματος προπαρασκευής της εισβολής του τουρκικού Αττίλα στην Κύπρο το 1974, την ανενόχλητη και ατιμώρητη επί 48 χρόνια τουρκική κατοχή των βόρειων κυπριακών εδαφών και τις εκτραχυνόμενες τουρκικές επιβουλές και απειλές στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Ανατολική Μεσόγειο.

ΒΕΒΑΙΑ ο Ελληνισμός σήμερα διαθέτει ένα σπουδαιότατο στην ιστορία του προσόν: Έχει απαλλαγεί από την αυτοκαταστροφική πανούκλα των παλαιών εμφυλίων παθών του που επέτρεψαν την Μικρασιατική το 1922 και την Κυπριακή το 1974 Καταστροφή του. Έχει απαλλαγεί και από τους κινδύνους πραξικοπηματικής ανατροπής του πολιτεύματος του. Γεγονός που αποκλείει άνοιγμα κάποιας νέας Κερκόπορτας για νέες προδομένες Θερμοπύλες.

ΣΗΜΕΡΑ η Αθήνα καυχιέται ότι, πράγματι, ποτέ στο παρελθόν δεν υπήρξαν καλύτερες από τις τωρινές ελληνο-αμερικανικές, ελληνο-γαλλικές, ελληνο-ευρωενωσιακές, ελληνο-ισραηλινές, ελληνο-αιγυπτιακές κ.ο.κ. σχέσεις. (Για τις ελληνο-βρετανικές… δεν επιτρέπεται να βάλει κανείς το χέρι του στην φωτιά).

– Πόσο επιδέξια θα αξιοποιήσουν, λοιπόν, η Αθήνα και η Λευκωσία αυτό το ευρύτατο καύχημα, ως συντελεστή εθνικής ισχύος, ώστε να κατορθώσουν να αποτρέψουν την εις βάρος του Ελληνισμού επιτυχία των αυξανόμενων, λόγω Σουηδίας και Φινλανδίας, εκβιασμών του Ερντογάν στη Νατοϊκή συμμαχία; Και την προθυμία ικανοποίησής του που εκδηλώνουν ήδη οι συμμαχικοί παράγοντες με πρώτους ήδη τους Βρετανούς;

– Με ποιούς τρόπους θα επιτευχθεί, αυτή την φορά, οι Νατοϊκές προτεραιότητες να μην επιφέρουν πρόσθετες βλάβες στην Ελλάδα και στην Κύπρο, αντίθετα με όσα ανέκπτωτα ορέγεται η βουλιμία του εκλιπαρούμενου από τη συμμαχία τουρκικού Αττίλα;

– Με πόση μαεστρία τώρα ο Ελληνισμός, ευρισκόμενος στη «σωστή πλευρά της ιστορίας», θα επιτύχει να καρπωθεί επ’ ωφελεία της απελευθέρωσης των σκλαβωμένων από τον τουρκικό Αττίλα εδαφών της Κύπρου, αξιοποιώντας τα εκβιαστικά κόλπα που παίζει το εκκρεμές του Νατοϊκού Ερντογάν με τον ρωσικό Αττίλα;

ΣΗΜΕΙΩΣΗ της ιστορίας:

Ο δισέγγονος του Ελευθερίου Βενιζέλου, νυν πρωθυπουργός της Ελλάδος Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κατά παρασάγγας λιγότερα εσωτερικά και ουδόλως εμφυλιο-διχαστικά προβλήματα και βαρίδια, από όσα – μοιραία – υπέφερε ο επιφανέστερος του νεώτερου Ελληνισμού πρωθυπουργός προπαππούς του, και τα οποία, αντί της Μεγάλης Ελλάδος των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών οδήγησαν στην Μικρασιατική μας Καταστροφή πριν ακριβώς 100 χρόνια.

Λάζ. Α. Μαύρος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube