Weather Icon

Ουκρανός αξιωματούχος: Τα σύνορα του ΝΑΤΟ θα φτάσουν στα προάστια της Αγίας Πετρούπολης

Ουκρανός αξιωματούχος: Τα σύνορα του ΝΑΤΟ θα φτάσουν στα προάστια της Αγίας Πετρούπολης

Ποντιλιάκ: Καλωσορίζω τον Πούτιν «στη νέα πραγματικότητα»

«Τα σύνορα του ΝΑΤΟ θα επεκταθούν στα προάστια της Αγίας Πετρούπολης», ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ο σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου, Μιχαήλο Ποντιλιάκ, σχολιάζοντας την αντίδραση του Πούτιν στην πρόθεση της Φινλανδίας και της Σουηδίας να ενταχθούν στη στρατιωτική συμμαχία. Μάλιστα υπογράμμισε ότι η εν λόγω του πρόβλεψη είναι η «μετάφραση» των όσων συζήτησαν οι κύριοι Νιινίστο και Πούτιν στην καθομιλουμένη.

«Ο κόσμος έχει κουραστεί εντελώς από τη Ρωσία και δεν ενδιαφέρεται πια για τις απειλές της Μόσχας», δήλωσε ο κ. Ποντιλιάκ.

Κλείνοντας την ανάρτησή του, καλωσορίζει τον Πούτιν, «στη νέα πραγματικότητα».

Πούτιν: O τερματισμός της ουδετερότητας της Φινλανδίας θα ήταν λάθος

Η αλλαγή της εξωτερικής πολιτικής που ακολουθεί η Φινλανδία θα μπορούσε να έχει αρνητική επίδραση στις διμερείς σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών, ανέφερε ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν μετά τη συνομιλία του με τον Φιλανδό ομόλογό του, Σάουλι Νιινίστο, όπως μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος πρόεδρος, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας τους, προειδοποίησε τον Νιινίστο ότι «ο ενδεχόμενος τερματισμός της ουδετερότητας της χώρας θα ήταν λάθος», διαμηνύοντάς ότι από πλευρά Μόσχας δεν υπάρχει καμία απειλή προς το μέρος τους.

«Μια τέτοια αλλαγή του πολτικού προσανατολισμού της χώρας μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στις ρωσοφινλανδικές σχέσεις, οι οποίες για χρόνια αναπτύσσονταν μέσα σε πνεύμα καλής γειτονίας και συνεργασίας μεταξύ εταίρων, όντας αμοιβαία επωφελείς», διαβεβαιώνει στην ανακοίνωσή του το Κρεμλίνο.

Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν επίσης στην κατάσταση στην Ουκρανία, όπου από τις 24 Φεβρουαρίου η Ρωσία διεξάγει μια επίθεση. Ο Πούτιν ενημέρωσε τον φινλανδό ομόλογό του για «την κατάσταση των ρωσοουκρανικών συνομιλιών, οι οποίες έχουν πρακτικά διακοπεί από το Κίεβο, το οποίο δεν εκδηλώνει κανένα ενδιαφέρον για εποικοδομητικό και σοβαρό διάλογο», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

capital.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube