REAL TIME |

Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία 7 Μαΐου 2022

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αμερικανικά οπλικά συστήματα στο Χάρκοβο – Μπλίνκεν: Η Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία του Β΄ΠΠ

Οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν αμερικανικά οπλικά συστήματα στο Χάρκοβο – Μπλίνκεν: Η Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία του Β΄ΠΠ

Blinken (HΠΑ): Η Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία… τι μήνυμα έστειλε για την 77η επέτειο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη

Σε μια μεγάλης κλίμακας στρατιωτική επιχείρηση που είχε ως συνέπεια να καταστραφούν αμερικανικά οπλικά συστήματα στο Kharkiv της Βόρειας Ουκρανίας, προχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις.

Η επιχειρησιακή – τακτική και η στρατιωτική αεροπορία της Ρωσικής Ομοσπονδίας έπληξε 18 στρατιωτικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 7 Μαίου 2022, συμπεριλαμβανομένων θέσεων διοίκησης, περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και αποθήκες πυρομαχικών, στην περιοχή του Kharkiv καθώς και πέντε περιοχές συγκέντρωσης προσωπικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, τρεις αποθήκες πυρομαχικών και καυσίμων κοντά στο χωριό Dachnoye, στην περιοχή της Οδησσού».

Μεγάλο χτύπημα σε αμερικανικά οπλικά συστήματα

Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις κατέστρεψαν μια μεγάλη αποθήκη στρατιωτικού εξοπλισμού κοντά στον σιδηροδρομικό σταθμό Bogodukhov, όπου υπήρχαν αμερικανικά οπλικά συστήματα, στην περιοχή του Kharkiv.
Σύμφωνα με τις ρωσικές δυνάμεις, ως αποτέλεσμα των χτυπημάτων, σκοτώθηκαν έως και 280 ουκρανοί στρατιώτες, 48 μονάδες όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού αποδεκατίστηκαν.

Αποθήκη πυρομαχικών στο Donetsk

Επιπλέον, οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις με πυραύλους υψηλής ακρίβειας έπληξαν πέντε περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού, καθώς και μια αποθήκη πυρομαχικών στο Donetsk στην περιοχή του Donbass.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 13 ουκρανικά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στην περιοχή της περιοχής Mykolaiv, καθώς και στις περιοχές των οικισμών Krasnogorovka, Yasinovatoe, Signalnoe, Lugansk και Zugres της Λαϊκής Δημοκρατίας του Donetsk, Cherneshchina, στην περιοχή Kharkiv, Olgino και στην περιοχή του Kherson.
Επίσης πάνω από την πόλη Raisins της περιοχής Kharkiv αναχαιτίστηκαν εννέα εκτοξευτές πολλαπλών ρουκετών Smerch και τρεις ουκρανικοί βαλλιστικοί πύραυλοι Tochka-U.

Πύραυλοι και πυροβολικό των χερσαίων δυνάμεων κατά τη διάρκεια ειδικής επιχείρησης κατά τη διάρκεια της νύχτας 7 Μαίου 2022 έπληξαν 240 στόχους των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Πύραυλοι και πυροβολικό έπληξαν 44 θέσεις διοίκησης και 196 προπύργια ουκρανικών στρατευμάτων, περιοχές συγκέντρωσης ανθρώπινου δυναμικού και στρατιωτικού εξοπλισμού των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας».

Πλήγματα στη βόρεια Ουκρανία

Ρωσικοί πύραυλοι που εκτοξεύτηκαν από αεροσκάφος έπληξαν δύο περιοχές κοντά στα ρωσικά σύνορα, στην περιοχή Σούμι, στη βόρεια Ουκρανία, δήλωσε ο τοπικός κυβερνήτης.
Ένα συνοριοφύλακας τραυματίστηκε από τα πλήγματα στις κοινότητες Μιροπίλσκε και Χότιν, έγραψε σε μια ανάρτησή του στο Telegram.

Ποιες οι απώλειες των Ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων

Σύμφωνα με το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από την έναρξη της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, οι Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν καταστρέψει τα εξής ουκρανικά οπλικά συστήματα

112 ελικόπτερα,
152 αεροσκάφη,
762 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα,
295 αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα,
1.895 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης,
333 εγκαταστάσεις πολλαπλών συστημάτων πυραύλων εκτόξευσης,
1.364 πυροβόλα και όλμοι πεδίου, καθώς και
1.716 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων.
z1_10.png

z2_7.png

z3_7.png

z4_7.png

Blinken (HΠΑ): Η Ρωσία διαστρεβλώνει την ιστορία… τι μήνυμα έστειλε για την 77η επέτειο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ A. Blinken σε γραπτή δήλωση για την 77η επέτειο από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου στην Ευρώπη, υποστήριξε ότι η Ρωσία «προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορία σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει» την ειδική στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία.
«Συντάσσομαι με τους συμπατριώτες μου και τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο στην προετοιμασία για τον εορτασμό της 77ης επετείου της Νίκης στην Ευρώπη.
Μαζί τιμούμε την κοινή ανθεκτικότητα και αποφασιστικότητα όλων των στρατιωτών και των πολιτών που οδήγησαν τους Συμμάχους στη νίκη επί των Γερμανών.
Ανηλεώς σκοτώνοντας δεκάδες εκατομμύρια ανθρώπους σε αυτόν τον κατακτητικό πόλεμο που διεξάγεται από έναν δεσπότη που επιδιώκει να υποδουλώσει τους γείτονές του και επιβεβαιώνουμε την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε μαζί για να αντιμετωπίσουμε την επιθετικότητα και την απανθρωπιά που συνεχίζει να καταστρέφει τον κόσμο μας σήμερα», είπε ο Blinken.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου «ο αμερικανικός λαός ενώθηκε με τους γενναίους πολίτες πολλών άλλων χωρών που πολέμησαν με θάρρος σε όλα τα μέτωπα της Ευρώπης».
Ωστόσο, η κοινή μας νίκη δεν έφερε κοινή ελευθερία και ευημερία για όλους.
Ενώ δικαίως γιορτάζουμε την απελευθέρωση πολλών χωρών από τους Ναζί και τους συνεργάτες τους, είναι σημαντικό να δώσουμε επίσης προσοχή σε εκείνους που αναγκάστηκαν να υποφέρουν υπό την τυραννία πολλοί περισσότερες δεκαετίες μέχρι να βρουν επιτέλους την ελευθερία να επιλέξουν τον δικό τους δρόμο», συνέχισε ο Blinken.

«Καθώς ο πόλεμος μαίνεται ξανά στην Ευρώπη, πρέπει να ενισχύσουμε την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε αυτούς που προσπαθούν να χειραγωγήσουν την ιστορική μνήμη για να προωθήσουν τις δικές τους φιλοδοξίες.
Η νίκη των Συμμάχων επί των Ναζί θα πρέπει να τιμηθεί ως νίκη συλλογικού ηρωισμού και αυτοθυσίας, πρόσθεσε ο επικεφαλής του State Department.
Συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η ρωσική ηγεσία «προσπαθεί να διαστρεβλώσει την ιστορία σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει» τη διεξαγωγή ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία.
«Όσοι μελετούν το παρελθόν γνωρίζουν ότι ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelensky και ο γενναίος ουκρανικός λαός ενσαρκώνουν το πνεύμα εκείνων που κέρδισαν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ειρηνική Ευρώπη», είπε ο Blinken.

Προέτρεψε «να πούμε την αλήθεια για το παρελθόν και να στηρίξουμε όλους εκείνους που αυτή τη στιγμή υπερασπίζονται την ελευθερία».
«Η διατλαντική κοινότητα που δημιουργήσαμε με συμμάχους και εταίρους ήταν και παραμένει ένα κρίσιμο στοιχείο για την πρόοδό μας προς ένα πιο ασφαλές, δίκαιο και ευημερούν μέλλον», συνόψισε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube