Weather Icon
Γενικά θέματα 29 Μαΐου 2022

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον Διοικητή του Χάρκοβο

Ο Ζελένσκι απέλυσε τον Διοικητή του Χάρκοβο

O Zelensky πήρε αυτή την απόφαση γιατί ο αξιωματικός…«δεν εργάστηκε για την άμυνα της πόλης»

Στην απόλυση του επικεφαλής των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας στο Χάρκοβο προχώρησε ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky.

Όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο πήρε αυτή την απόφαση γιατί «δεν εργάστηκε για την άμυνα της πόλης».
«Ήρθα, είδα και απέπεμψα τον αρχηγό των υπηρεσιών ασφαλείας της περιφέρειας (του Kharkiv), γιατί δεν εργαζόταν για την υπεράσπιση της πόλης ήδη από τις πρώτες ημέρες αυτού του πολέμου, αλλά σκεφτόταν μόνο τον εαυτό του», εξήγησε ο πρόεδρος Zelensky στο καθημερινό βιντεοσκοπημένο μήνυμά του, μετά την πρώτη του επίσκεψη στην ανατολική Ουκρανία από τότε που άρχισε η ρωσική εισβολή, στις 24 Φεβρουαρίου.

O Zelensky επισκέφτηκε την Κυριακή (29/5/2022) Ουκρανούς στρατιώτες που μάχονται στην πρώτη γραμμή των πολεμικών συγκρούσεων στο Kharkiv.
Αμέσως μετά την επίσκεψή του, αρκετές δυνατές εκρήξεις ακούστηκαν στην πόλη.

Μεγάλες στήλες καπνού έγιναν ορατές από τα βορειοανατολικά του κέντρου της πόλης.

Η πρώτη επίσκεψη εκτός Κιέβου

Η επίσκεψη σηματοδότησε την πρώτη επίσημη εμφάνισή του, εκτός της περιοχής του Κιέβου, από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στις 24 Φεβρουαρίου.
«Θέτετε σε κίνδυνο τις ζωές σας, για όλους εμάς και για τη χώρα μας», ανέφερε η ηλεκτρονική σελίδα του προεδρικού γραφείου της Ουκρανίας, που επικαλείται τη δήλωση του Zelensky, προσθέτοντας ότι ο Ουκρανός πρόεδρος απένειμε αριστεία, αλλά και δώρα στους στρατιώτες.

breaking.JPG
www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube