ΗΠΑ , Ρωσία 1 Μαΐου 2022

Ο νέος Πόλεμος των Άστρων – Η Ρωσία εγκαταλείπει εσπευσμένα τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Ο νέος Πόλεμος των Άστρων – Η Ρωσία εγκαταλείπει εσπευσμένα τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Η κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας μεταφέρεται στο διάστημα

Η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ στο διάστημα είναι απόδειξη της εμφάνισης ενός νέου διπολικού κόσμου
Η κίνηση της Ρωσίας να εγκαταλείψει τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS) είχε αρχικά προγραμματιστεί για το 2025.

Η εισβολή στην Ουκρανία και οι επακόλουθες κυρώσεις της Δύσης έχουν επιταχύνει αυτήν την αποχώρηση.

Το Bloomberg επικαλείται δημοσιεύματα των ΜΜΕ από δύο ρωσικά κρατικά πρακτορεία ειδήσεων — Tass και RIA Novosti — ότι ο επικεφαλής της διαστημικής υπηρεσίας της Ρωσίας ανακοίνωσε το Σάββατο (30/4/2022) ότι η Μόσχα θα αποχωρήσει από τον ISS.
«Η απόφαση έχει ήδη ληφθεί, δεν είμαστε υποχρεωμένοι να το συζητήσουμε δημόσια. Μπορώ να πω μόνο – σύμφωνα με τις υποχρεώσεις μας – θα ενημερώσουμε τους εταίρους μας για το τέλος των εργασιών μας στο ISS με προειδοποίηση ενός έτους», δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Roscosmos Dmitry Rogozin σε συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση.

Εξοργισμένη η Ρωσία

Ο Rogozin νωρίτερα τον Μάρτιο «απείλησε να εγκαταλείψει» τον ISS και ενώ οι δυτικοί επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα για την εισβολή στην Ουκρανία.
Η εν λόγω κίνηση εξόργισε τη Μόσχα.
Σταμάτησε τις παραδόσεις κινητήρων πυραύλων στις ΗΠΑ ενώ η Roscosmos αρνήθηκε πρόσφατα να εκτοξεύσει ευρωπαϊκούς δορυφόρους σε χαμηλή τροχιά γύρω από τη Γη.
Η συνέντευξη του Rogozin δεν παρείχε χρονοδιάγραμμα για το πότε η Ρωσία σχεδιάζει να αποχωρήσει από τον ISS.

Η χρονική στιγμή της προσεχούς αναχώρησης της Ρωσίας έρχεται καθώς ο SpaceX του Elon Musk μπορεί να μεταφέρει αστροναύτες στον σταθμό.
Η συνεχιζόμενη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας και η ρήξη των σχέσεων Ρωσίας και ΗΠΑ στο διάστημα είναι απόδειξη της εμφάνισης ενός νέου διπολικού κόσμου.

www.bankingnews.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube