REAL TIME |

Weather Icon
Ιταλία , Ουκρανία , Ρωσία 24 Μαΐου 2022

Ο Μεντβέντεφ απαξιώνει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας

Ο Μεντβέντεφ απαξιώνει το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας

Μεντβέντεφ: Από επιστήμονες που έχουν διαβάσει πολλές επαρχιακές εφημερίδες το ειρηνευτικό σχέδιο της Ιταλίας

Ο μακροχρόνιος σύμμαχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και αναπληρωτής πρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της Ρωσίας από το 2020, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, περιφρονεί τις πρόσφατες προσπάθειες για την ειρήνη μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας.

Σε μακροσκελές του μήνυμα στο Telegram, ο Μεντβέντεφ ανέφερε ότι τα ειρηνευτικά σχέδια που προτείνουν οι ευρωπαϊκές δυνάμεις θα ήταν «καλά αν επρόκειτο για προετοιμασία επιλογών που θα λάμβαναν κατά κάποιο τρόπο υπόψη την πραγματικότητα».

Επικρίνει επισης τις πρόσφατες προσπάθειες της Ιταλίας, λέγοντας ότι «εκπονήθηκαν όχι από διπλωμάτες, αλλά από τοπικούς πολιτικούς επιστήμονες που έχουν διαβάσει πολλές επαρχιακές εφημερίδες και λειτουργούν μόνο με ουκρανικά ψεύτικα».

Παράλληλα, απορρίπτει την πιθανότητα η Ουκρανία να γίνει ποτέ πλήρες μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. «Ξέρουν ότι αυτό είναι ψέμα» γιατί θα ήταν «πολύ δαπανηρό και επικίνδυνο» για την Ουκρανία να ενταχθεί είτε στην ΕΕ είτε στο ΝΑΤΟ, είπε. 

Επιπλέον, απέρριψε οποιαδήποτε ειρηνευτική συμφωνία που αφορά στην Κριμαία, δηλώνοντας ότι ακόμη και η τοποθέτησή της στο τραπέζι συνιστά «απειλή για την εδαφική ακεραιότητα [της Ρωσίας] και πρόσχημα για την έναρξη ενός πλήρους πολέμου. Δεν υπάρχει και δεν θα υπάρξει ποτέ πολιτική δύναμη στη Ρωσία που θα δεχόταν καν να συζητήσει την τύχη της Κριμαίας. Θα ήταν απλώς μια εθνική προδοσία».

Ο Μεντβέντεφ χαρακτήρισε, τέλος, το δχέδιο για ένα αυτόνομο Ντονμπάς «μέσα στο πλαίσιο της Ουκρανίας» ως «προφανή ανοησία και φτηνή προβολή». «Οι αποφάσεις για την τύχη τους στη Δημοκρατία του Ντονμπάς είναι οριστικές και δεν θα επιστραφούν», είπε. 

naftemporiki.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube