Weather Icon
ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , Τουρκία 24 Μαΐου 2022

Ντ. Μπαχτσελί, συγκυβερνήτης Ερντογάν: Αν χρειαστεί, θα φύγουμε και απ’ το ΝΑΤΟ

Ντ. Μπαχτσελί, συγκυβερνήτης Ερντογάν: Αν χρειαστεί, θα φύγουμε και απ’ το ΝΑΤΟ

Devlet Bahceli: Ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ θα πρέπει να είναι στην ημερήσια διάταξη ως επιλογή εάν χρειαστεί

Ο πρόεδρος του Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος (MHP) Devlet Bahçeli μίλησε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ομάδας του κόμματός του.

Ο Bahçeli μίλησε για τις αυξήσεις τιμών στην Τουρκία, τις εκλογές, την αίτηση της Σουηδίας και της Φινλανδίας για ένταξη στο ΝΑΤΟ, ακόμα και για τον Αβδούλ Χαμτί τον Β΄.

Ο Μπαχτσελί είπε, “Πιστεύουμε ότι υπάρχουν συνωμοσίες κύκλων που έχουν στόχο να εκδικηθούν της Τουρκίας μέσω των αυξήσεων των τιμών, οι οποίες προκαλούν στην Τουρκία δυσκολίες οικονομικές και προβλήματα. Ακόμα και το δίκτυο Γκιουλέν είναι ένα εργαλείο που βρίσκεται στο επίκεντρο αυτών των κύκλων”, και πρόσθεσε επίσης τα εξής για τον προεκλογικό αγώνα:

“Ο Kılıçdaroğlu δεν πρέπει να ντρέπεται από τώρα με τη στάση που κρατάει, ενώ και οι άλλες επαίσχυντες εφεδρικές δυνάμεις δεν πρέπει να ξεσηκώνονται μάταια. Δεν θα παραδώσουμε την εντολή για την προστασία της Τουρκίας μας, σε αυτούς που είναι σκλάβοι του ιμπεριαλισμού και στους απρεπείς θαυμαστές του Οσμάν Καβάλα, που είναι όργανο του Σόρος, καθώς και στους θαυμαστές του τρομοκράτη Ντεμιρτάς».

Ο Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η ηγέτης τουΚαλού Κόμματος, Meral Akşener ξεκίνησαν μια συζήτηση για τον Αβδούλ Χαμίτ τον Β΄. Ο Μπαχτσελί είπε για το θέμα αυτό: “Θα επισημάνουμε το εξής σε όσους δεν συμπαθούν τον Abdulhamid. Είναι οι πράκτορες επιρροής της δύσης. Όσοι δεν τους αγαπούν τον Αβδούλ Χαμίτ, είναι εκείνοι τους οποίους δεν αγαπάμε εμείς. Αρμενικές συμμορίες, αποικιοκράτες, κατάσκοποι, εχθροί των Τούρκων και του Ισλάμ, αυτοί δεν αγαπούν τον Αβδούλ Χαμίτ… Όσοι αγαπούν τον Ατατούρκ αγαπούν και τον Αβδούλ Χαμίτ».

Επισημαίνοντας ότι η Σουηδία είναι «μεταξύ των προμηθευτών όπλων του PKK», ο Bahçeli πρόσθεσε ότι η ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ «θα σήμαινε ότι επιβραβεύουμε τους εχθρούς της Τουρκίας».

«Εάν οι αντιρρήσεις της Τουρκίας δεν είναι στην ημερήσια διάταξη της Συμμαχίας, τότε  θα πρέπει να τεθεί στην ημερήσια διάταξη ως επιλογή ακόμη και η αποχώρηση από το ΝΑΤΟ, εάν χρειαστεί», είπε.

Πηγή: bbc.com/turkce

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube