REAL TIME |

Weather Icon

Μεταναστευτικό, ο εφιάλτης του Κυπριακού Ελληνισμού

Μεταναστευτικό, ο εφιάλτης του Κυπριακού Ελληνισμού

Όχι, ο εφιάλτης δεν είναι προ πυλών, ζει ανάμεσά μας και είναι το μεταναστευτικό

Ελευθερία Χρ. Κωμοδρόμου   

Όχι, ο εφιάλτης δεν είναι προ πυλών, ζει ανάμεσά μας. Δεν προέρχεται από εμπόλεμη ζώνη και δεν είναι πρόσφυγες. Μην αυταπατάσαι και μην πιστεύεις! Οι πλείστοι είναι οικονομικοί μετανάστες οι οποίοι φρόντισαν να ενημερωθούν και να καθοδηγηθούν σωστά για τα “παχυλά επιδόματα” και τις ανέσεις που τους παρέχει η Κυπριακή Δημοκρατία, διά του λόγου αυτού εισβάλουν παράνομα στην πατρίδα μας αναζητώντας ένα καλύτερο αύριο γι’ αυτούς και τα παιδιά τους.

Η Κύπρος ως μέλος της Ε.Ε. σεβόμενη τα ανθρώπινα δικαιώματα αρνείται να συλλάβει τη σοβαρότητα του προβλήματος και αδυνατεί να λάβει αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση του φαινομένου. Με αποτέλεσμα ολοένα το πρόβλημα να φουσκώνει και να διογκώνεται αφού, η μεταναστευτική ροή αυξάνεται καθημερινά.

Σήμερα, η παράνομη μετανάστευση ξεπερνά το 3,8% του πληθυσμού της ΚΔ ενώ σημαντική είναι και η αύξηση αιτητών ασύλου.     

Καθώς οι καθημερινές ροές των μεταναστών συνεχίζουν, δεν μπορούμε να μην κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου. Δεν είμαστε κοντόφθαλμοι και έχουμε τις ανησυχίες μας.  

Η Κύπρος βρίσκεται σε κατάσταση βίαιης και αδίστακτης πολιορκίας. Εκβιάζεται και απειλείται από τις παράνομες μεταναστευτικές ροές που μεθοδικά, συστηματικά και οργανωμένα διοχετεύει η Τουρκία μέσω των κατεχομένων στις ελεύθερες περιοχές. Μια μακροχρόνια καλά σχεδιασμένη  στρατηγική του Ερντογάν εναντίον του Χριστιανισμού.   

Ο κίνδυνος είναι ορατός, έχει θράσος, χρώμα και απαιτήσεις. Η κατάσταση βρίσκεται εκτός ελέγχου.  Η Κύπρος βιώνει ξανά άλλη μια τραγωδία. Η κορύφωση του δράματος ξεκινά από την Χλώρακα και τελειώνει στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου.

Όλα τα στοιχεία δείχνουν πως βρισκόμαστε σε μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η παράνομη μετανάστευση δημιουργεί κοινωνικά, πολιτικά, θρησκευτικά, οικονομικά και βιοτικά προβλήματα.  

Πολλές περιοχές και χωριά κυρίως στην επαρχία Πάφου έχουν “γκετοποιηθεί” με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους λόγω της παραβατικής συμπεριφοράς των μεταναστών που θέτουν σε κίνδυνο την ζωή αθώων ανθρώπων. Περιστατικά βίας, ξυλοδαρμοί, συμπλοκές, υποθέσεις ναρκωτικών, επιθέσεις με τσεκούρια, πέτρες και ρόπαλα βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη της κυπριακής κοινωνίας.

Οργανωμένοι κατά ομάδες περιφέρονται στους δρόμους αμέριμνοι. Δίνοντας σου την εντύπωση ότι  βρίσκεσαι σε τριτοκοσμική χώρα και όχι στην Κύπρο.  

Επίσης, κάνοντας μια επίσκεψη στο γραφείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων κάθε πόλης θα καταλάβεις ποιοι χρυσοπληρώνονται, ποιοι λαμβάνουν επιδόματα και πόσο δεινοπαθεί ο Κυπριακός λαός.

Πέραν πάσης αμφιβολίας η κατάσταση πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Για το λόγο αυτό εγείρονται πολλά και σοβαρά ερωτήματα που πρέπει οι αρμόδιοι να μας απαντήσουν.

Γιατί η Κ.Δ. δεν λαμβάνει άμεσα μέτρα για απέλαση των μεταναστών;

Γιατί συνεχίζουμε να υποδεχόμαστε παράνομους μετανάστες που εισβάλλουν παράνομα στις ελεύθερες περιοχές;

Γιατί η Κύπρος δεν μιμείται την Ελλάδα, την Ουγγαρία, την Εσθονία κ.ά. χώρες οι οποίες υπερασπίστηκαν και διαχειρίστηκαν σωστά τα σύνορα τους για αποφυγή μεταναστευτικών ροών;

Με ποια κριτήρια τους παρέχουμε επιδόματα και ανέσεις;

Τι θα απογίνουμε σε μερικά χρόνια;

Ακόμα ένα εύλογο ερώτημα είναι το τι γίνετε με τις ΜΚΟ και ποιους εξυπηρετούν; Τροφή για σκέψη.

Δυστυχώς, βρισκόμαστε στο τελευταίο σκαλί πριν την αφαίμαξη της Εθνικής μας ταυτότητας. Οι παράνομοι μετανάστες έχουν καταλάβει την Κύπρο μας και αποτελούν απειλή. Η επιβίωση μας είναι  δύσκολη. 

Καταληκτικά, ας συλλογιστούμε και ας αναλογιστούμε τι μέλλει γενέσθαι για εμάς και τις νέες γενεές. Η Κύπρος δεν είναι ξέφραγο αμπέλι και οφείλουμε να την προστατέψουμε και να λάβουμε άμεσα μέτρα.

Φιλελεύθερος

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube