REAL TIME |

Weather Icon
Ουκρανία , Πολωνία , Ρωσία 23 Μαΐου 2022

Λουκασένκο: Κατηγόρησε την Πολωνία πως θέλει να προσαρτήσει τη δυτική Ουκρανία

Λουκασένκο: Κατηγόρησε την Πολωνία πως θέλει να προσαρτήσει τη δυτική Ουκρανία

Sputnik/Ramil Sitdikov/Kremlin via REUTERS

Ο Λευκορώσος πρόεδρος κατηγόρησε σήμερα την Πολωνία πως θέλει να καταλάβει ένας μέρος της Ουκρανίας

Από το Σότσι της Ρωσίας όπου βρέθηκε σήμερα για να συναντήσει από κοντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λευκορώσος ηγέτης Αλεξάντερ Λουκασένκο κατηγόρησε την Πολωνία πως θέλει να καταλάβει ένας μέρος της Ουκρανίας και το ΝΑΤΟ πως θέλει να διαμελίσει τη χώρα.

Από το Σότσι της Ρωσίας όπου βρέθηκε για να συναντήσει από κοντά τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Λευκορώσος ηγέτης κατηγόρησε επίσης τους Δυτικούς και το ΝΑΤΟ πως έχουν βαλθεί να διαμελίσουν την Ουκρανία.

«Αυτό που μας ανησυχεί είναι ότι είναι έτοιμοι, οι Πολωνοί και το ΝΑΤΟ, να ενεργήσουν για να πάρουν τη δυτική Ουκρανία όπως πριν από το 1939», δήλωσε ο Λουκασένκο κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε σήμερα με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν, χωρίς ωστόσο ο ίδιος να παρουσιάσει κανένα άλλο – υποστηρικτικό των ισχυρισμών του – στοιχείο.

Ο Λουκασένκο, στενός σύμμαχος του Πούτιν, προχώρησε μάλιστα ακόμη παραπέρα υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο θα πρέπει τώρα να ζητήσει βοήθεια για να αποτρέψει αυτήν την κατάληψη της δυτικής Ουκρανίας από τους δυτικούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Καθημερινή

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube